Zondagkoken

Zondagkoken

Drukke week voor de boeg? Ga aan de slag in het weekend, dan bespaar je de rest van de week veel tijd.En het is nog voordeliger ook! In deze video zie je hoe je dat aanpakt.

Zondagkoken
Zondagkoken – oftewel meal prepping – is een trend die is overgewaaid uit Amerika. Het betekent dat je één dag in de week wat langer in de keuken staat om alvast een aantal maaltijdcomponenten voor de komende week te koken.

Op drukke dagen haal je dan wat bakjes uit de koelkast en maak je je maaltijd alleen nog even af. Scheelt veel tijd en het voorkomt dat je na je werk de koektrommel induikt.

Gehaktballen, broccoli & gebakken aardappelen

Gehaktballen, broccoli & gebakken aardappelen

  1. Schil de aardappelen, halveer ze en doe ze in een pan met water. Zorg dat ze net onder water staan. Voeg eventueel zout toe. Kook ze in 20 min. gaar. Giet de aardappelen af en laat afkoelen op een bord. Snijd de aardappelen in plakken van ca. 1 cm dik.
  2. Leg ondertussen het brood in een diep bord en schenk de melk erover. Laat 2 min. weken en knijp ze uit. Snipper de ui zo fijn mogelijk. Doe het gehakt in een kom en voeg de ui, het ei en uitgeknepen boterham toe. Meng door elkaar en breng royaal op smaak met peper en zout. Verdeel het gehakt in een grote gehaktbal per persoon. Verhit in een koekenpan de boter. Bak gehaktballen op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin. Voeg nadat de gehaktballen bruin zijn 75 ml water toe. Laat de grote ballen in ca. 20 min. garen. Keer af en toe.
  3. Verhit de olie ondertussen in 2 koekenpannen. Bak hierin de aardappelplakken op middelhoog vuur in 15-20 min. goudbruin. Keer af en toe.
  4. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes. Breng een pan water aan de kook. Voeg de broccoli toe en kook deze 5 min. Giet af. Verdeel de gehaktballen, aardappels en broccoli over de borden en serveer direct.