Pizzabroodje
Ideaal als lunch, zo’n pizzabroodje! Je kunt een pizzabroodje maken als broodrolletje, met platbrood als bodem of natuurlijk van een ‘gewoon’ broodje. Wat je erop, erin of erbij doet? Je kunt alle kanten op! Check snel de recepten voor inspiratie.

Pizzabroodjes met salami uit de oven
Ingrediënten
4 personen
100 g
Parmigiano Reggiano
1
afbakciabatta
200 g
verse tomaten-groentesaus voor pizza
100 g
plakjes salami
125 g
verse uienmix
1 tl
gedroogde oregano
Dit heb je nodig
bakpapier
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Rasp de kaas grof. Halveer de ciabatta in de lengte en in de breedte. Leg de broodjes met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrijk de broodjes met de tomaten-groentesaus en beleg ze achtereenvolgens met de helft van de kaas, de salami en de rest van de kaas. Verdeel de uienmix erover en bestrooi met de oregano. Bak de broodjes ca. 10 min. in de oven tot de kaas gesmolten is.