Gezonde pasta
Gezonde pasta

Gezonde pasta

Gezonde pasta kun je al in een handomdraai op tafel zetten. Met de juiste ingrediëntkeuze en fijne smaakcombinaties helpen wij je op weg!
* Allerhande houdt voor gezond eten en gezonde recepten de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum aan.

Gezonde pasta recepten

Gezonde pasta maken: zo doe je dat
Gezonde pasta maken: zo doe je dat

Gezonde pasta maken: zo doe je dat

Ingrediënten

4 personen

400 g

prei

2 tenen

knoflook

1 el

milde olijfolie

450 g

diepvries tuinerwten

½ tl

gemalen nootmuskaat

300 g

volkorenspaghetti

60 g

ongebrande walnoten

200 g

cottagecheese

15 g

verse basilicum

  1. Halveer de prei in de lengte, was en snijd in stukjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei met de knoflook 20 min. op laag vuur. Voeg na 15 min. de tuinerwten toe en warm nog 5 min. mee. Breng op smaak met de nootmuskaat en peper.
  2. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de walnoten grof. Verdeel de spaghetti over de kommen of diepe borden. Schep het prei-tuinerwtenmengsel erop. Verdeel de cottagecheese erover en bestrooi met de walnoten. Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken en strooi over de pasta.