Recepten met volkoren pasta

Volkorenpasta met groene groenten en cottage cheese
Ingrediënten
4 personen
400 g
preien
2 tenen
knoflook
1 el
milde olijfolie
450 g
diepvries tuinerwten
½ tl
gemalen nootmuskaat
300 g
volkorenspaghetti
60 g
ongebrande walnoten
200 g
cottagecheese
15 g
verse basilicum
- Halveer de prei in de lengte, was en snijd in stukjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei met de knoflook 20 min. op laag vuur. Voeg na 15 min. de tuinerwten toe en warm nog 5 min. mee. Breng op smaak met de nootmuskaat en peper.
- Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de walnoten grof. Verdeel de spaghetti over de kommen of diepe borden. Schep het prei-tuinerwtenmengsel erop. Verdeel de cottagecheese erover en bestrooi met de walnoten. Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken en strooi over de pasta.