Gezonde lasagne
Elke dag is misschien niet zo'n goed idee, maar deze lasagne past zo nu en dan perfect in een gezond eetpatroon.
Ingrediënten
4 personen
1 el
milde olijfolie
300 g
rundertartaartjes
600 g
Italiaanse roerbakgroente
136 g
AH BASIC tomatenpuree in blik
2 tl
gedroogde tijm
800 g
AH BASIC tomatenblokjes in blik
12
volkoren lasagne bladen
400 g
cottagecheese
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)
Aan de slag
Verhit de olie in een hapjespan en bak de tartaar in 5 min. rul. Voeg de roerbakgroente en de tomatenpuree toe en bak 5 min. mee. Voeg de tijm en tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de saus 15 min. zachtjes koken zonder deksel. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Schep ondertussen 2 soeplepels saus op de bodem van de ovenschaal. Bedek achtereenvolgens met ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de rest van de saus en ¼ cottagecheese. Bedek met ⅓ van de lasagnebladen, de helft van de rest van de saus en ¼ van de cottagecheese. Eindig met de rest van de lasagnebladen, de rest van de saus en de rest van de cottagecheese.
Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar.
Volkorenlasagne
Instructievideo - 00:32 min.
Gezonde lasagne
Elke dag is misschien niet zo'n goed idee, maar deze lasagne past zo nu en dan perfect in een gezond eetpatroon.

hoofdgerecht
null personen
585 kcal
30 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verhit de olie in een hapjespan en bak de tartaar in 5 min. rul. Voeg de roerbakgroente en de tomatenpuree toe en bak 5 min. mee. Voeg de tijm en tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de saus 15 min. zachtjes koken zonder deksel. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Schep ondertussen 2 soeplepels saus op de bodem van de ovenschaal. Bedek achtereenvolgens met ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de rest van de saus en ¼ cottagecheese. Bedek met ⅓ van de lasagnebladen, de helft van de rest van de saus en ¼ van de cottagecheese. Eindig met de rest van de lasagnebladen, de rest van de saus en de rest van de cottagecheese.
Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar.
combinatietip: Lekker met een salade van tomaat, mozzarella en basilicum.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 el milde olijfolie
300 g rundertartaartjes
600 g Italiaanse roerbakgroente
136 g AH BASIC tomatenpuree in blik
2 tl gedroogde tijm
800 g AH BASIC tomatenblokjes in blik
12 volkoren lasagne bladen
400 g cottagecheese
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)