Vegetarische lasagne met mozzarella en champignons
Zin in comfort food én gezond? Zet deze lasagne met champignons, tomaat en mozzarella dan vanavond op tafel.
Ingrediënten
4 personen
800 g
kastanjechampignons
3 el
milde olijfolie
3 tenen
knoflook
3
trostomaten
70 g
tomatenpuree
1½ el
gedroogde Italiaanse kruiden
300 ml
water
½
groentebouillontablet minder zout
250 g
mozzarella
12
volkoren lasagne bladen
40 g
geroosterde pijnboompitten
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de champignons fijn. Verhit ⅓ van de olie in een grote koekenpan en bak de champignons in 8 min. op hoog tot middelhoog vuur bruin. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de tenen knoflook fijn en de tomaten in blokjes. Verhit ⅓ van de olie in een hapjespan en bak de knoflook en tomaat met de tomatenpuree en peper 5 min. op middelhoog vuur.
Voeg de champignons, Italiaanse kruiden en het water toe, verkruimel het halve bouillonblokje erboven en breng aan de kook. Laat de saus op middelhoog vuur ca. 5 min. inkoken. Snijd ondertussen de mozzarella in plakken.
Bedek de bodem van de ovenschaal met wat saus. Bedek achtereenvolgens met ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de rest van de saus en ⅓ van de mozzarella. Maak zo nog 2 lagen met de rest van de lasagnebladen, saus en mozzarella. Bestrooi met de pijnboompitten en besprenkel met de rest van de olie. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Dek eventueel na 30 min. af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
Vegetarische lasagne met mozzarella en champignons
Zin in comfort food én gezond? Zet deze lasagne met champignons, tomaat en mozzarella dan vanavond op tafel.

hoofdgerecht
null personen
630 kcal
30 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de champignons fijn. Verhit ⅓ van de olie in een grote koekenpan en bak de champignons in 8 min. op hoog tot middelhoog vuur bruin. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de tenen knoflook fijn en de tomaten in blokjes. Verhit ⅓ van de olie in een hapjespan en bak de knoflook en tomaat met de tomatenpuree en peper 5 min. op middelhoog vuur.
Voeg de champignons, Italiaanse kruiden en het water toe, verkruimel het halve bouillonblokje erboven en breng aan de kook. Laat de saus op middelhoog vuur ca. 5 min. inkoken. Snijd ondertussen de mozzarella in plakken.
Bedek de bodem van de ovenschaal met wat saus. Bedek achtereenvolgens met ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de rest van de saus en ⅓ van de mozzarella. Maak zo nog 2 lagen met de rest van de lasagnebladen, saus en mozzarella. Bestrooi met de pijnboompitten en besprenkel met de rest van de olie. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Dek eventueel na 30 min. af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)800 g kastanjechampignons
3 el milde olijfolie
3 tenen knoflook
3 trostomaten
70 g tomatenpuree
1½ el gedroogde Italiaanse kruiden
300 ml water
½ groentebouillontablet minder zout
250 g mozzarella
12 volkoren lasagne bladen
40 g geroosterde pijnboompitten
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)