La­sag­ne met gei­ten­kaas, ri­cot­ta & cour­get­te

Met het knapperige van de groenten en het romige van twee soorten kaas.

(58) waardeer
hoofdgerecht Met het knapperige van de groenten en het romige van twee soorten kaas. 4 personen
3 58

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de soepgroente 5 min. op middelhoog vuur.
  2. Rasp de courgettes grof. Doe in een zeef. Druk met de achterkant van een lepel het vocht eruit. Rasp de geitenkaas. Meng de courgette met de ricotta, de helft van de geitenkaas, peper en eventueel zout.
  3. Schenk ⅓ van de pastasaus over de bodem van de ovenschaal en bestrooi met de helft van de soepgroente. Bedek met ¼ van de lasagnebladen en verdeel de helft van het courgettemengsel erover. Dek af met ⅓ van de rest van de lasagnebladen. Schenk de helft van de resterende saus en de rest van de soepgroenten erover.
  4. Dek af met de helft van de rest van de lasagnebladen. Verdeel de rest van het courgettemengsel erover. Eindig met de rest van de lasagnebladen en schenk de rest van de saus erover. Verdeel de tomaten en de rest van de geitenkaas erover. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.

bereidingstip:

Je kunt de lasagne een dag van tevoren bereiden; volg de receptuur tot het mengen van de kazen. Bewaar afgedekt met aluminiumfolie in de koelkast.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 09 - Slim septemberen , Allerhande Box Week 36 2018 , Allerhande Box

Lasagne met geitenkaas, ricotta & courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne met gei­ten­kaas, ri­cot­ta & cour­get­te

1
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
2
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 250 g tuinkruiden soepgroente

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de soepgroente 5 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 2 courgettes

Rasp de courgettes grof. Doe in een zeef. Druk met de achterkant van een lepel het vocht eruit.

4
4
  • 100 g belegen geitenkaas
  • 250 g ricotta

Rasp de geitenkaas. Meng de courgette met de ricotta, de helft van de geitenkaas, peper en eventueel zout.

5
5
  • 130 g pastasaus basis kappertjes en oregano

Schenk de pastasaus over de bodem van de ovenschaal en bestrooi met de helft van de soepgroente.

6
6
  • 62½ g verse lasagnebladen

Bedek met de lasagnebladen en verdeel de helft van het courgettemengsel erover.

7
7
  • 62½ g verse lasagnebladen
  • 130 g pastasaus basis kappertjes en oregano

Dek af met lasagnebladen. Schenk de helft van de resterende saus en de rest van de soepgroenten erover.

8
8
  • 62½ g verse lasagnebladen

Dek af met de lasagnebladen. Verdeel de rest van het courgettemengsel erover.

9
9
  • 62½ g verse lasagnebladen
  • 130 g pastasaus basis kappertjes en oregano
  • 250 g cherrytomaten

Eindig met de rest van de lasagnebladen en schenk de rest van de saus erover. Verdeel de tomaten en de rest van de geitenkaas erover.

10
10

Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.

bereidingstip:

Je kunt de lasagne een dag van tevoren bereiden; volg de receptuur tot het mengen van de kazen. Bewaar afgedekt met aluminiumfolie in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.