Zo­mer­se bo­nen-prei­stoof met ge­gril­de ri­cot­ta en to­ma­ten­saus

De combinatie van zachte smaken scoren bij jong én oud.

(30) waardeer
hoofdgerecht De combinatie van zachte smaken scoren bij jong én oud. 4 personen
3 30

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zet de ovengrill aan. Doe de ricotta in een vuurvaste schaal en zet ca. 12 min. onder de grill. Snijd de knoflook fijn. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de knoflook met de prei 6 min.
  2. Doe ondertussen de bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Voeg ze samen met de pastasaus toe aan de prei. Neem de ricotta uit de oven en verdeel in stukken over de preistoof. Bestrooi met peper. Laat 7 min. stoven zonder deksel op de pan. Schep in een schaal.

combinatietip:

Lekker met Campagnard (brood, AH Liefde & Passie); dan is het gerecht niet meer glutenvrij.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 930 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Zomerse bonen-preistoof met gegrilde ricotta en tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­se bo­nen-prei­stoof met ge­gril­de ri­cot­ta en to­ma­ten­saus

1
1
  • 250 g Galbani ricotta

Zet de ovengrill aan. Doe de ricotta in een vuurvaste schaal en zet ca. 12 min. onder de grill.

2
2
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 600 g gesneden prei

Snijd de knoflook fijn. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de knoflook met de prei 6 min.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 510 g Bonduelle reuzenbonen
  • 780 g pastasaus basis kappertjes en oregano

Doe ondertussen de bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Voeg ze samen met de pastasaus toe aan de prei.

4
4

Laat 7 min. stoven zonder deksel op de pan. Schep in een schaal.

5
5

Neem de ricotta uit de oven en verdeel in stukken over de preistoof. Bestrooi met peper.

combinatietip:

Lekker met Campagnard (brood, AH Liefde & Passie); dan is het gerecht niet meer glutenvrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.