Worst-linzenschotel
1 x koken 2 x eten! Vandaag eet je een linzenschotel, morgen tover je de schotel met wat extra ingrediënten om tot een frittata: lekker makkelijk én superlekker!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- ½ struik bleekselderij
- 4 tenen knoflook
- 800 g bruine linzen in blik
- 5 el traditionele olijfolie
- 1 kg verse gesneden hutspotgroenten
- 1 el gerookte-paprikapoeder zoet
- 1 el venkelzaad
- 390 g pastasaus basis kappertjes en oregano (pakje à 390 g)
- 270 g verse Catalaanse braadworsten
- 50 g waterkers
Advertentie
Bereiden
- Snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd de knoflook fijn. Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel onder koud stromend water.
- Verhit 2 el olie in een hapjespan of grote pan met dikke bodem. Bak de bleekselderij, knoflook en hutspotgroenten met de paprikapoeder en het venkelzaad 5 min. op hoog vuur.
- Meng de linzen en pastasaus erdoor en laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan en bak de worstjes in 10 min. rondom goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
- Meng ondertussen de waterkers met de rest van de olie. Bewaar van één derde van de linzenschotel voor de volgende dag en serveer de rest samen met de worstjes en waterkers.
combinatietip:
Lekker met een schep Griekse yoghurt; dan is het gerecht niet meer lactosevrij.
Tip:
Voor de volgende dag! Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop 4 eieren los en meng door de achtergehouden linzenschotel. Verhit 2 el olie in een koekenpan en voeg het ei-linzenmengsel toe. Laat op laag vuur met de deksel op de pan in 15 min. stollen. Bak ondertussen 2 ambachtelijke baguettes (brood, AH Excellent) ca. 8 min. in de oven. Snijd het brood in sneetjes. Verdeel de frittata in kwarten, serveer met het brood en 1 potje bruschetta topping tomaat (195 g) en garneer met 25 g waterkers (zak 75 g).

Knoflook snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 450 kcal
- eiwit 16 g
- koolhydraten 27 g
-
vet 29 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 915 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Worst-linzenschotel
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Worst-linzenschotel
- ½ struik bleekselderij
- 4 tenen knoflook
- 800 g bruine linzen in blik
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een hapjespan of grote pan met dikke bodem.
- 1 kg verse gesneden hutspotgroenten
- 1 el gerookte-paprikapoeder zoet
- 1 el venkelzaad
Bak de bleekselderij, knoflook en hutspotgroenten met de paprikapoeder en het venkelzaad 5 min. op hoog vuur.
- 390 g pastasaus basis kappertjes en oregano
Meng de linzen en pastasaus erdoor en laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 2 el traditionele olijfolie
- 270 g verse Catalaanse braadworsten
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 10 min. rondom goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
- 50 g waterkers
- 1 el traditionele olijfolie
Meng ondertussen de waterkers met de olie.
Bewaar een derde van de linzenschotel voor de volgende dag en serveer de rest samen met de worstjes en waterkers.
combinatietip:
Lekker met een schep Griekse yoghurt; dan is het gerecht niet meer lactosevrij.