Lin­zen­scho­tel met spi­na­zie, cham­pig­nons en worst

Met 1 pan en 15 minuten van je tijd zet je al een linzenschotel met worst en champignons op tafel.

(46) waardeer
hoofdgerecht Met 1 pan en 15 minuten van je tijd zet je al een linzenschotel met worst en champignons op tafel. 4 personen
4 46

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder het vel van de braadworsten. Verhit de olie in een hapjespan en bak het worstvlees met het venkelzaad op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar. Duw het vlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleinere stukjes.
  2. Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Voeg de laatste 5 min. toe aan het vlees. Doe de linzen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg samen met de mosterd toe aan het vlees.
  3. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout.

serveertip:

Lekker met extra mosterd.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 24 g
    waarvan suikers 2 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Linzenschotel met spinazie, champignons en worst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­zen­scho­tel met spi­na­zie, cham­pig­nons en worst

1
1
  • 4 varkensbraadworsten
  • 1 el milde olijfolie
  • ½ el venkelzaad

Verwijder het vel van de braadworsten. Verhit de olie in een hapjespan en bak het worstvlees met het venkelzaad op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar.

2
2

Duw het vlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleinere stukjes.

3
3
  • 400 g kastanjechampignons

Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Voeg de laatste 5 min. toe aan het vlees.

4
4
  • 800 g linzen in blik
  • 2 el Franse mosterd

Doe de linzen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg samen met de mosterd toe aan het vlees.

5
5
  • 400 g verse spinazie

Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout.

serveertip:

Lekker met extra mosterd.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.