bewaar
Linzenschotel met spinazie, champignons en worst
Linzenschotel met spinazie, champignons en worst
bewaar

Linzenschotel met spinazie, champignons en worst

Met 1 pan en 15 minuten van je tijd zet je al een linzenschotel met worst en champignons op tafel.

15 min. bereiden
55waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

varkensbraadworsten

1 el

milde olijfolie

½ el

venkelzaad

400 g

kastanjechampignon

800 g

linzen in blik

2 el

Franse mosterd

400 g

verse spinazie

Met 1 pan en 15 minuten van je tijd zet je al een linzenschotel met worst en champignons op tafel.

Aan de slag

1

Verwijder het vel van de braadworsten. Verhit de olie in een hapjespan en bak het worstvlees met het venkelzaad op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar. Duw het vlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleinere stukjes.

2

Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Voeg de laatste 5 min. toe aan het vlees. Doe de linzen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg samen met de mosterd toe aan het vlees.

3

Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout.

tip

serveertipLekker met extra mosterd.