bewaar
Roerbak met worst & rucolamayonaise
Roerbak met worst & rucolamayonaise
bewaar

Roerbak met worst & rucolamayonaise

In 20 minuten een fijne maaltijd op tafel. Handig toch?

20 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

varkensbraadworsten

1 el

milde olijfolie

1

venkelknol

1 el

venkelzaad

1

courgette

85 g

rucola

6 el

Zaanse mayonaise

2 el

water

2

bosuitjes

800 g

linzen in blik

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

In 20 minuten een fijne maaltijd op tafel. Handig toch?

Aan de slag

1

Verwijder het vel van de worsten. Verhit de olie in een hapjespan en bak het worstvlees in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Druk met een houten lepel in stukjes.

2

Snijd ondertussen de stelen en onderkant van de venkel, bewaar het venkelgroen. Halveer de venkel in de lengte en snijd in dunne reepjes. Voeg de venkel en het venkelzaad toe aan de worst en bak 2 min.

3

Snijd ondertussen de courgette in plakjes van een ½ cm, voeg toe en bak 5 min. mee.

4

Doe de helft van de rucola samen met de mayonaise en het water in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de bosui in dunne ringetjes.

5

Doe de linzen in een vergiet en spoel af. Voeg samen met de rest van de rucola toe en schep om. Bestrooi met de bosui en serveer de rucolamayonaise erbij.