bewaar
Geroosterde broccoli met zoete aardappel en worst
Geroosterde broccoli met zoete aardappel en worst
bewaar

Geroosterde broccoli met zoete aardappel en worst

Broccoli roosteren: kom maar op met die nootachtige smaak!

20 min. bereiden
20 min. oventijd
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

zoete aardappel

800 g

broccoli

2 el

milde olijfolie

2 tenen

knoflook

2 tl

venkelzaad

4

varkensbraadworsten

¼ tl

chilivlokken

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • vijzel of kleine keukenmachine

Broccoli roosteren: kom maar op met die nootachtige smaak!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de zoete aardappel schoon en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Snijd de stronk in kleine stukjes.

2

Verdeel de zoete aardappel en broccoli over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de olie, versgemalen peper en eventueel zout.

3

Pers de tenen knoflook. Kneus het venkelzaad in een vijzel of maal kort in het hakmolentje van een staafmixer. Verwijder het vel van de worsten en doe het vlees in een kom. Breng op smaak met het venkelzaad, de chilivlokken en knoflook en meng. Vorm met vochtige handen 12 balletjes van het worstvlees.

4

Leg de balletjes tussen de groenten op de bakplaat. Bak 20 min. tot de broccoli knapperig is en de balletjes gaar zijn.