Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd in stukken van 2 cm. Maak de spruitjes schoon en halveer. Snijd de uien in halve ringen, ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.
Verdeel de zoete aardappel, spruitjes, ui, rozemarijn, chilivlokken, het venkelzaad en ¼ van de olie over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om. Leg de tenen knoflook, in de schil, ernaast en bak ca. 20 min. in de oven.
Snijd de zalm in 4 stukken (per 4 personen). Haal de knoflook uit de oven, leg de zalm tussen de groenten en bak nog ca. 12 min.
Snijd ondertussen de dille fijn. Knijp de knoflook uit de velletjes en meng met de rest van de olie en de dille.
Haal de traybake uit de oven en verdeel de groenten en de zalm over borden. Besprenkel met de knoflook-dille.
Traybake met spruitjes, zoete aardappel en zalm
Deze traybake staat zo in de oven, en lékker dat 'ie is! Met sappige zalmfilet, geroosterde spruitjes, zoete aardappel en venkelzaad. Afgetopt met verse dille voor een makkelijk, kleurrijk hoofdgerecht.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Traybake met spruitjes, zoete aardappel en zalm
Deze traybake staat zo in de oven, en lékker dat 'ie is! Met sappige zalmfilet, geroosterde spruitjes, zoete aardappel en venkelzaad. Afgetopt met verse dille voor een makkelijk, kleurrijk hoofdgerecht.

hoofdgerecht
4 personen
595 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd in stukken van 2 cm. Maak de spruitjes schoon en halveer. Snijd de uien in halve ringen, ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.
Verdeel de zoete aardappel, spruitjes, ui, rozemarijn, chilivlokken, het venkelzaad en ¼ van de olie over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om. Leg de tenen knoflook, in de schil, ernaast en bak ca. 20 min. in de oven.
Snijd de zalm in 4 stukken (per 4 personen). Haal de knoflook uit de oven, leg de zalm tussen de groenten en bak nog ca. 12 min.
Snijd ondertussen de dille fijn. Knijp de knoflook uit de velletjes en meng met de rest van de olie en de dille.
Haal de traybake uit de oven en verdeel de groenten en de zalm over borden. Besprenkel met de knoflook-dille.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg zoete aardappel
500 g spruitjes
2 rode uien
5 g verse rozemarijn
¼ tl chilivlokken
1 tl venkelzaad
4 el milde olijfolie
5 tenen knoflook
300 g verse zalmfilets
15 g verse dille
Dit heb je nodig
bakpapier



