Traybake met spruitjes, zoete aardappel en zalm

Deze traybake staat zo in de oven, en lékker dat 'ie is! Met sappige zalmfilet, geroosterde spruitjes, zoete aardappel en venkelzaad. Afgetopt met verse dille voor een makkelijk, kleurrijk hoofdgerecht.

595 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 30 min. oventijd

licht pittig

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd in stukken van 2 cm. Maak de spruitjes schoon en halveer. Snijd de uien in halve ringen, ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.

  2. Verdeel de zoete aardappel, spruitjes, ui, rozemarijn, chilivlokken, het venkelzaad en ¼ van de olie over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om. Leg de tenen knoflook, in de schil, ernaast en bak ca. 20 min. in de oven.

  3. Snijd de zalm in 4 stukken (per 4 personen). Haal de knoflook uit de oven, leg de zalm tussen de groenten en bak nog ca. 12 min.

  4. Snijd ondertussen de dille fijn. Knijp de knoflook uit de velletjes en meng met de rest van de olie en de dille.

  5. Haal de traybake uit de oven en verdeel de groenten en de zalm over borden. Besprenkel met de knoflook-dille.

Gerelateerde recepten

Traybake met spruitjes, zoete aardappel en zalm

Deze traybake staat zo in de oven, en lékker dat 'ie is! Met sappige zalmfilet, geroosterde spruitjes, zoete aardappel en venkelzaad. Afgetopt met verse dille voor een makkelijk, kleurrijk hoofdgerecht.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig