bewaar
Zoete aardappel en broccoli
Zoete aardappel en broccoli
bewaar

Zoete aardappel en broccoli

Veganistisch ovengerecht met een knapperig korstje en lekker veel groenten.

25 min. bereiden
45 min. oventijd
redelijk pittig
429waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

zoete aardappel

4 el

zonnebloemolie

1

rode peper

1 bos

salade-uitje

2 tenen

knoflook

500 g

broccoli

3 el

sinaasappel-chili dressing

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Veganistisch ovengerecht met een knapperig korstje en lekker veel groenten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in de lengte in parten. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de helft van de olie door de aardappelparten en bestrooi eventueel met zout. Bak in de oven in ca. 45 min. gaar.

2

Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Snijd de salade-uitjes in schuine ringetjes en de knoflook in plakjes. Keer de aardappelen elke 15 min.

3

Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes. Kook na 35 min. oventijd de broccoli 4 min. Verhit de rest van de olie en bak de bosui 1 min. Voeg de rode peper en knoflook toe. Bak 1 min. mee. Meng de broccoli erdoor en verwarm nog 1 min. Schep de aardappelen op een grote schaal en meng de broccoli erdoor. Besprenkel met de sinaasappel-chili dressing en serveer.

tip

combinatietipLekker met gegrilde zalm of kip.

Zoete aardappel en broccoli

Instructievideo - 02:29 min.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.