Spa­ghet­ti met to­nijn­bal­le­tjes in prei-to­ma­ten­saus

Gehaktballetjes worden tonijnballetjes. Leuk voor de afwisseling!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 680 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 min. wachten
(0) waardeer
italiaans hoofdgerecht Gehaktballetjes worden tonijnballetjes. Leuk voor de afwisseling! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de tonijn uitlekken en klop het ei los. Meng de tonijn met het ei, de paneermeel, kaaspoeder, peper en eventueel zout. Vorm er 4 balletjes per persoon van.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 5 min. Halveer ondertussen de cherrytomaten en voeg samen met de pastasaus toe. Breng aan de kook en laat de saus 10 min. op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak voorzichtig de tonijnballetjes in 8 min. rondom bruin. Meng de spaghetti met de saus en verdeel de tonijnballetjes erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 33-36

Spaghetti met tonijnballetjes in prei-tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met to­nijn­bal­le­tjes in prei-to­ma­ten­saus

1
1
  • 400 g tonijnstukken in water
  • 1 middelgroot ei
  • 30 g paneermeel
  • 40 g Parmigiano Reggiano-poeder

Laat de tonijn uitlekken en klop het ei los. Meng de tonijn met het ei, de paneermeel, kaaspoeder, peper en eventueel zout. Vorm er 4 balletjes per persoon van.

2
2
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 400 g gesneden prei
  • 250 g cherrytomaten
  • 780 g basis pastasaus kappertjes-oregano

Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 5 min. Halveer ondertussen de cherrytomaten en voeg samen met de pastasaus toe.

3
3

Breng aan de kook en laat de saus 10 min. op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 300 g spaghetti

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

5
5
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak voorzichtig de tonijnballetjes in 8 min. rondom bruin.

6
6

Meng de spaghetti met de saus en verdeel de tonijnballetjes erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.