bewaar
Spaghetti met tonijnballetjes in prei-tomatensaus
Spaghetti met tonijnballetjes in prei-tomatensaus
bewaar

Spaghetti met tonijnballetjes in prei-tomatensaus

Gehaktballetjes worden tonijnballetjes. Leuk voor de afwisseling!

25 min. bereiden
1 min. wachten
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

tonijnstukken in water

1

middelgroot ei

30 g

paneermeel

40 g

Parmigiano Reggiano-poeder

4 el

traditionele olijfolie

400 g

gesneden prei

250 g

cherrytomaten

780 g

basis pastasaus kappertjes-oregano

300 g

spaghetti

Gehaktballetjes worden tonijnballetjes. Leuk voor de afwisseling!

Aan de slag

1

Laat de tonijn uitlekken en klop het ei los. Meng de tonijn met het ei, de paneermeel, kaaspoeder, peper en eventueel zout. Vorm er 4 balletjes per persoon van.

2

Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 5 min. Halveer ondertussen de cherrytomaten en voeg samen met de pastasaus toe. Breng aan de kook en laat de saus 10 min. op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak voorzichtig de tonijnballetjes in 8 min. rondom bruin. Meng de spaghetti met de saus en verdeel de tonijnballetjes erover.