Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil. Halveer en pers de vrucht. Klop de boter met 150 g suiker (per 12 muffins) in 4 min. licht en luchtig. Klop de boter met 150 g suiker (per 12 muffins) in 4 min. licht en luchtig. Voeg 1 el citroensap (per 12 muffins) en de rasp toe. Klop de eieren er een voor een door. Voeg het tweede ei pas toe als het eerste helemaal is opgenomen. Voeg de karnemelk toe. Klop nog 3 min.
Zeef het zelfrijzend bakmeel en zout boven het botermengsel en meng luchtig tot een egaal beslag. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bak de cupcakes in het midden van de oven in 15-17 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Haal uit de vorm en laat nog 1 uur helemaal afkoelen.
Klop de slagroom in ca. 5 min. stijf met de rest van de suiker. Klop kort de mascarpone erdoor. Pureer 125 gram frambozen (per 12 muffins) met een staafmixer tot een puree. Schep de frambozenpuree door de opgeklopte mascarponeslagroom. Schep de frambozenroom in een spuitzak. Spuit met zigzaggende beweging wat roze room op iedere cakeje. Versier de cakejes met de rest van de frambozen en paaseitjes.
Paastraktaties
Gaat je kind trakteren met Pasen? Duik samen de keuken in en maak een lekkere paastraktatie! Worden het kleurrijke cupcakes, gevulde paaseieren of toch een paastaart? Bekijk alle paastraktatie-recepten van Allerhande.
Paastraktatie-recepten
Paascupcakes
Ingrediënten
Aantal personen
1 citroen | |
150 gram ongezouten roomboter | |
180 gram kristalsuiker | |
3 middelgrote eieren | |
3 eetlepel karnemelk | |
150 gram zelfrijzend bakmeel | |
0.25 theelepel zout | |
125 ml verse slagroom | |
100 gram mascarpone | |
225 gram verse frambozen | |
75 gram dragee eitjes | |
100 gram witte paaseieren |
Dit heb je nodig
papieren muffinvormpjes
muffinvorm met 12 holtes
staafmixer
handmixer
spuitzak met kartelmondje
Rocky road met paaseitjes
In dit rocky road recept kan jij al je overgebleven paaseieren en -koekjes kwijt! Door de chocolade te smelten en hier allerlei lekkers in te gooien maak je je eigen chocoladereep. Dus heb je zakken vol paaschocolade over? Dan is deze rocky road met paaseitjes jouw volgende project!
INGREDIËNTEN
250 g chocolade extra puur 70%
100 g roomboter
2 el ahornsiroop
1/8 tl zout
125...
00:58