Maiskolf

De heerlijk zoete smaak van mais komt in bijna elke keuken goed tot z’n recht. Een hele maiskolf bereiden is een stuk makkelijker dan je misschien zou denken, vooral met deze fijne recepten en tips.

Maiskolf recepten

Gegrilde mais maken: zo doe je dat

Ingrediënten

Aantal porties

4 maiskolven

150 gram feta

2 limoenen

100 ml mayonaise

2 theelepel chilipoeder

0.5 theelepel grof zeezout

Dit heb je nodig

  • grillpan

  1. Kook de mais 10 min. Giet af. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de maiskolven in 6-8 min. goudbruin. Keer regelmatig.

  2. Verkruimel ondertussen de feta, verdeel over een bord en halveer de limoenen.

  3. Wrijf elke kolf in met een limoenhelft. Besmeer ze rondom met de mayonaise en rol door de verkruimelde feta. Bestrooi met het chilipoeder en zout en serveer met de limoenhelften apart erbij.

Maiskolven bereiden

Je kunt mais op meerdere manieren bereiden. Bekijk de video van Allerhande en leer stap voor stap hoe je maiskolven bereidt. 

Maiskolven bereiden Stap 1: Verwijder de bladeren en de draden van de maiskolf. Kies vervolgens of je de maiskolf in zijn geheel gaat bereiden, of dat je de maiskorrels eerst van de kolf afsnijdt.
Stap 2: Zet als je losse korrels wilt hebben, d...

01:21