Maiskolf
Maiskolf

Maiskolf

De heerlijk zoete smaak van mais komt in bijna elke keuken goed tot z’n recht. Een hele maiskolf bereiden is een stuk makkelijker dan je misschien zou denken, vooral met deze fijne recepten en tips.

Maiskolf recepten

Gegrilde mais maken: zo doe je dat

Gegrilde mais maken: zo doe je dat

Ingrediënten

4 porties

4

maiskolven

150 g

feta

2

limoenen

100 ml

mayonaise

2 tl

chilipoeder

½ tl

grof zeezout

Dit heb je nodig

  • grillpan

  1. Kook de mais 10 min. Giet af. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de maiskolven in 6-8 min. goudbruin. Keer regelmatig.
  2. Verkruimel ondertussen de feta, verdeel over een bord en halveer de limoenen.
  3. Wrijf elke kolf in met een limoenhelft. Besmeer ze rondom met de mayonaise en rol door de verkruimelde feta. Bestrooi met het chilipoeder en zout en serveer met de limoenhelften apart erbij.