Arepa’s

Arepa’s

Arepa’s werden waarschijnlijk al gegeten door de oorspronkelijke bewoners van wat we nu kennen als Venezuela en Colombia. De ronde, platte broodjes met gekookt maismeel als basis worden gebakken totdat de buitenkant knapperig is, maar de binnenkant nog zacht. Arepa's worden traditioneel gevuld (en in Colombia vaak belegd) met kip of rundvlees, meestal in combinatie met bonen, avocado en witte kaas.

Arepa’s met gehakt en kaas maken: zo doe je dat

Arepa’s met gehakt en kaas maken: zo doe je dat

  1. Meng het maismeel met het zout en het water in een kom. Kneed er in 3 min. een zacht deeg van. Het lijkt in het begin een beetje te nat, maar het meel neemt het water tijdens het kneden op. Laat rusten terwijl je de vulling klaarmaakt.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Verhit ¼ van de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en salade-ui 3 min. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de pimiento en snijd het vruchtvlees heel fijn. Voeg de paprikapoeder, komijn en fijngesneden pimiento toe, roer goed door. Voeg het gehakt toe en bak 3-4 min. op middelhoog vuur rul. Snijd ondertussen de tomaat in parten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn. Voeg toe aan het gehakt en laat 4-5 min. op laag vuur doorgaren. Breng op smaak met zout.
  3. Vorm ondertussen met natte handen 8 bolletjes van het maisdeeg (per 4 personen), vorm hiervan platte schijven van ca. Ø 10 cm. Leg er een vochtige doek overheen zodat de schijven niet uitdrogen.
  4. Verhit een koekenpan met de rest van de olie. Bak 4 arepa’s 8-10 min. op middelhoog vuur tot goudgeel en knapperig, keer halverwege. Houd de arepa’s warm op een bord afgedekt met een schone theedoek of aluminiumfolie. Herhaal met de rest van de arepa’s.
  5. Snijd de arepa’s open en vul ze met het gehaktmengsel en bestrooi met de geraspte mozzarella.