bewaar
Vega arepas met bonen en salsa
Vega arepas met bonen en salsa
bewaar

Vega arepas met bonen en salsa

Goedgevulde, knapperige maisbroodjes met pittige bonen, kruidige salsa en frisse paprika.

45 min. bereiden
redelijk pittig
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

330 g

voorgekookt maismeel (Pan)

1 tl

zout

500 ml

water

3 el

zonnebloemolie

800 g

zwarte bonen

2½ el

Euroma Original Spices by Jonnie Boer picadillo

1

gele paprika

200 g

feta

15 g

verse munt

10 g

verse peterselie

3 el

witte wijnazijn

2 tl

tabasco red peppersauce

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • pureestamper

  • staafmixer

Goedgevulde, knapperige maisbroodjes met pittige bonen, kruidige salsa en frisse paprika.

Aan de slag

1

Doe het maismeel en zout in een kom. Voeg al roerend het water toe en kneed snel tot een deeg. Verdeel het deeg in 8 gelijke porties en vorm hier balletjes van. Rol de balletjes met een deegroller uit tot een ½ cm dikte. Neem 2 koekenpannen. Verhit in elke pan 1 el olie en bak per pan 4 maisbroodjes op middelhoog vuur 10 min. Keer regelmatig.

2

Laat ondertussen de bonen uitlekken. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de bonen met de picadillo op middelhoog vuur 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Stamp met de pureestamper tot een grove puree.

3

Halveer ondertussen de paprika en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de feta in blokjes. Haal de blaadjes van de munt. Doe met de peterselie en wijnazijn in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Meng de tabasco erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de maisbroodjes open als een envelopje. Verdeel de bonenpuree, salsa, feta en paprika erover. Serveer direct.

tip

combinatietipLekker met partjes limoen.