bewaar
Rijkgevulde chili met kip, zwarte bonen en knapperige mais
Rijkgevulde chili met kip, zwarte bonen en knapperige mais
bewaar

Rijkgevulde chili met kip, zwarte bonen en knapperige mais

Kruidige stoof voor een avondje verrassend eten.

30 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

basmatirijst

2

rode uien

1

rode paprika

1

groene paprika

1

gele paprika

400 g

zwarte bonen

4

scharrel kipdijfilets

2 el

(arachide)olie

1½ el

Euroma Original Spices by Jonnie Boer picadillo

400 g

tomatenblokjes

2

maiskolven

15 g

verse koriander

Kruidige stoof voor een avondje verrassend eten.

Aan de slag

1

Breng een pan water aan de kook, voeg de rijst toe en kook deze in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2

Pel ondertussen de uien en snijd deze in halve ringen. Was de 3 paprika’s, halveer deze overlangs en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Laat de zwarte bonen uitlekken in een zeef en spoel onder koud stromend water. Breng een pan water aan de kook voor de maiskolven.

3

Snijd de kipdijfilets in blokjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de uiringen 1 min. op hoog vuur. Voeg de paprika, kip en picadillo toe en bak 3 min. op hoog vuur. Voeg de tomatenblokjes en de zwarte bonen toe en laat met de deksel op de pan 8 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Om de maiskolven in de lengte in tweeën te kunnen breken snijd je ze met een scherp mesje eerst een stukje in. Je breekt ze dan met met de hand eenvoudig doormidden. Kook de halve maiskolven in het kokende water in 10 min. gaar.

5

Snijd ondertussen de koriander grof en meng deze door de rijst (zie tip onderaan). Serveer met de chili en maiskolven. Lekker met een schepje sambal.

tip

algemeenDit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

serveertipBen je geen fan van koriander? Serveer deze dan apart erbij.

algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Santa Julia Malbec.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.