Knap­pe­ri­ge ta­co's met to­maat-pa­pri­ka­vul­ling en fe­ta

Een dagje zonder vlees? Helemaal geen straf met deze heerlijke taco’s.

(44) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Een dagje zonder vlees? Helemaal geen straf met deze heerlijke taco’s. 4 personen
4 44

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de kidneybonen in een vergiet, spoel af onder koud water en laat uitlekken. Halveer de paprika's, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de helft van het vruchtvlees in blokjes.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de paprikablokjes samen met de al-andalus 3 min. op hoog vuur. Voeg de bonen en tomatenblokjes toe en laat 10 min. op laag vuur stoven. Snijd ondertussen de rest van de paprika in dunne reepjes. Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in 3 gelijke stukken en snijd deze stukken in de lengte in reepjes. Snijd de limoen in partjes. Snijd de koriander grof en verkruimel de feta.
  3. Verwarm de tacoschelpen ca. 5 min. in de oven. Breng het kidneybonenmengsel op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel samen met de gesneden groenten, limoenpartjes, koriander, feta en sla over schaaltjes en zet op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen taco’s vullen.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 03 - Altijd weekend , Allerhande Box week 47 2016 , Allerhande Box Week 21 2018 , Allerhande Box Week 15 2018 , Allerhande Box

Knapperige taco's met tomaat-paprikavulling en feta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knap­pe­ri­ge ta­co's met to­maat-pa­pri­ka­vul­ling en fe­ta

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 800 g kidneybonen uit blik

Doe de kidneybonen in een vergiet, spoel af onder koud water en laat uitlekken.

3
3
  • 2 rode paprika's

Halveer de paprika's, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de helft van het vruchtvlees in blokjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • 2 el (arachide)olie
  • 1½ tl Euroma Original Spices by Jonnie Boer Al-Andalus
  • 800 g tomatenblokjes in blik

Verhit de olie in een hapjespan en bak de paprikablokjes samen met de al-andalus 3 min. op hoog vuur. Voeg de bonen en tomatenblokjes toe en laat 10 min. op laag vuur stoven.

5
5
  • 1 komkommer

Snijd ondertussen de rest van de paprika in dunne reepjes. Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten.

6
6
  • 1 limoen
  • 15 g verse koriander
  • 150 g feta

Snijd in 3 gelijke stukken en snijd deze stukken in de lengte in reepjes. Snijd de limoen in partjes. Snijd de koriander grof en verkruimel de feta.

7
7
  • 12 tacoschelpen

Verwarm de tacoschelpen ca. 5 min. in de oven. Breng het kidneybonenmengsel op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 200 g krop ijsbergsla

Verdeel samen met de gesneden groenten, limoenpartjes, koriander, feta en sla over schaaltjes en zet op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen taco’s vullen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.