Knapperige taco's met tomaat-paprikavulling
Een dagje zonder vlees? Helemaal geen straf met deze heerlijke taco’s.
535 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
800 g
2
2 el
1½ tl
800 g
1
1
15 g
150 g
12
200 g
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2018 nr. 03 - Altijd weekend
Allerhande Box week 47 2016 - Allerhande Box week 47 2016
Allerhande Box week 16 2019 - Allerhande Box week 16 2019
Allerhande Box Week 21 2018 - Allerhande Box Week 21 2018
Allerhande Box Week 15 2018 - Allerhande Box Week 15 2018
Allerhande Box - Allerhande Box
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de kidneybonen in een vergiet, spoel af onder koud water en laat uitlekken. Halveer de paprika's, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de helft van het vruchtvlees in blokjes.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de paprikablokjes samen met de al-andalus 3 min. op hoog vuur. Voeg de bonen en tomatenblokjes toe en laat 10 min. op laag vuur stoven. Snijd ondertussen de rest van de paprika in dunne reepjes. Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in 3 gelijke stukken en snijd deze stukken in de lengte in reepjes. Snijd de limoen in partjes. Snijd de koriander grof en verkruimel de feta.
Verwarm de tacoschelpen ca. 5 min. in de oven. Breng het kidneybonenmengsel op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel samen met de gesneden groenten, limoenpartjes, koriander, feta en sla over schaaltjes en zet op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen taco’s vullen.
- algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Knapperige taco's met tomaat-paprikavulling
Een dagje zonder vlees? Helemaal geen straf met deze heerlijke taco’s.

hoofdgerecht
4 personen
535 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de kidneybonen in een vergiet, spoel af onder koud water en laat uitlekken. Halveer de paprika's, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de helft van het vruchtvlees in blokjes.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de paprikablokjes samen met de al-andalus 3 min. op hoog vuur. Voeg de bonen en tomatenblokjes toe en laat 10 min. op laag vuur stoven. Snijd ondertussen de rest van de paprika in dunne reepjes. Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in 3 gelijke stukken en snijd deze stukken in de lengte in reepjes. Snijd de limoen in partjes. Snijd de koriander grof en verkruimel de feta.
Verwarm de tacoschelpen ca. 5 min. in de oven. Breng het kidneybonenmengsel op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel samen met de gesneden groenten, limoenpartjes, koriander, feta en sla over schaaltjes en zet op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen taco’s vullen.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
800 g kidneybonen uit blik
2 rode paprika's
2 el (arachide)olie
1½ tl Euroma Original Spices by Jonnie Boer Al-Andalus
800 g tomatenblokjes in blik
1 komkommer
1 limoen
15 g verse koriander
150 g feta
12 tacoschelpen
200 g krop ijsbergsla




