Ta­co's met ve­ga­ge­hakt en ba­by­mais

Let's get this tacoparty started door iedereen zijn eigen taco's te laten vullen.

(10) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Let's get this tacoparty started door iedereen zijn eigen taco's te laten vullen. 4 personen
2 10

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de paprika’s en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne repen. Halveer de babymais in de lengte.
  2. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan en bak de mais 3 min. Schep regelmatig om. Neem uit de pan. Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak het fijngehakt 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes en de al-andalus toe en verwarm nog 2 min.
  3. Verwarm ondertussen de taco’s in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de paprika, mais, het gehaktmengsel, de sla, kaas en zure room in bakjes en serveer met de taco’s. Laat iedereen aan tafel zijn eigen taco’s vullen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Taco's met vegagehakt en babymais

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­co's met ve­ga­ge­hakt en ba­by­mais

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 zak paprikamix
  • 100 g babymais

Halveer de paprika’s en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne repen. Halveer de babymais in de lengte.

3
3
  • 1 el (arachide)olie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de mais 3 min. Schep regelmatig om. Neem uit de pan.

4
4
  • 2 el (arachide)olie
  • 350 g vega fijngehakt

Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak het fijngehakt 2 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 tl Euroma Original spices Jonny Boer Al-Andalus

Voeg de tomatenblokjes en de al-andalus toe en verwarm nog 2 min.

6
6
  • 12 tacoschelpen

Verwarm ondertussen de taco’s in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7
7
  • 100 g fijngesneden ijsbergsla
  • 75 g geraspte Goudse belegen kaas 48+
  • 125 ml zure room

Doe de paprika, mais, het gehaktmengsel, de sla, kaas en zure room in bakjes en serveer met de taco’s. Laat iedereen aan tafel zijn eigen taco’s vullen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.