bewaar
Easy pompoenchili
Easy pompoenchili
bewaar

Easy pompoenchili

De kabocha pompoen geeft dit gerecht een volle, zoetige smaak.

40 min. bereiden
redelijk pittig
312waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

jalapeñopeper

2 el

zonnebloemolie

2 el

Euroma Original spices Jonny Boer Al-Andalus

300 g

rundergehakt

800 g

koelverse pompoenstukjes

400 g

tomatenblokjes

800 g

zwarte bonen

15 g

verse koriander

De kabocha pompoen geeft dit gerecht een volle, zoetige smaak.

Aan de slag

1

Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Verhit de zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en fruit de helft van de jalapeñopeper met de al-andalus 1 min. op laag vuur.

2

Voeg de rundergehakt toe en bak 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de pompoenstukjes en de tomatenblokjes toe en roer door. Breng aan de kook en stoof met de deksel op de pan in 20 min. op laag vuur gaar. Schep regelmatig om.

3

Spoel de zwarte bonen in een vergiet af onder koud stromend water. Voeg de laatste 5 min. van de stooftijd toe aan het pompoenmengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de koriander fijn.

4

Verdeel de pompoenchili over de borden en bestrooi met de koriander en de rest van de jalapeñopeper.

tip

variatietipLekker met crème fraîche (het gerecht is dan niet meer lactosevrij).

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.