Aard­ap­pelo­me­let met rook­worst

(32) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 32

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 26 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de bosuitjes in ringen. Snijd de tomaat in plakjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de helft van de ui en de aardappelplakjes 5 minuten. Snijd de rookworst in dunne plakjes. Leg de aardappelplakjes en de rookworst door elkaar in de ingevette quichevorm.
  2. Klop de eieren los met de aardappelmix. Strooi de bosui over de aardappels en schenk het eimengsel erop. Bak 25 min. in de oven goudbruin. Klop van de olie, azijn, zout en peper dressing. Meng de tomaten en de rest van de ui met dressing. Serveer de aardappelomelet met tomatensalade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 0  g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 50-51

Aardappelomelet met rookworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pelo­me­let met rook­worst

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 uien
  • 3 bosuien
  • 500 g tomaten

Snipper de ui en snijd de bosuitjes in ringen. Snijd de tomaat in plakjes.

3
3
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 450 g koelverse aardappelschijfjes
  • 250 g Gelderse rookworsten

Verhit de olie in een koekenpan en bak de helft van de ui en de aardappelplakjes 5 minuten. Snijd de rookworst in dunne plakjes.

4
4

Leg de aardappelplakjes en de rookworst door elkaar in de ingevette quichevorm.

5
5
  • 6 middelgrote eieren
  • 1 el aardappelmix

Klop de eieren los met de kruiden. Strooi de bosui over de aardappels en schenk het eimengsel erop. Bak 25 min. in de oven goudbruin.

6
6
  • 3 el traditionele olijfolie

Klop van de olie, azijn, zout en peper dressing. Meng de tomaten en de rest van de ui met dressing. Serveer de aardappelomelet met tomatensalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.