Snel­le Spaan­se to­ma­ten­stoof met ge­hakt­bal­le­tjes

Heel makkelijk, want alles gaat in één pan.

(20) waardeer
spaans hoofdgerecht Heel makkelijk, want alles gaat in één pan. 4 personen
4 20

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het gehakt met de helft van de al-andalus, het ei, wat peper en een mespunt zout in een kom. Kneed goed door elkaar en vorm er met vochtige handen 16 balletjes van ter grootte van een walnoot.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur in 8 min. rondom goudbruin en gaar. Neem uit de pan.
  3. Maak ondertussen de knoflook en uien schoon. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Was de cherrytomaten en halveer ze. Fruit de knoflook, ui en de rest van de al-andalus 3 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de tomaten en de polpa toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof 5 min.
  4. Doe ondertussen de kikkererwten in een bolzeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg samen met de gehaktballetjes toe aan de tomaten en verwarm 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn. Verdeel de stoof over diepe borden en bestrooi met de peterselie.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 14 2017

Snelle Spaanse tomatenstoof met gehaktballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le Spaan­se to­ma­ten­stoof met ge­hakt­bal­le­tjes

1
1
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 2 tl Euroma Original spices Jonny Boer Al-Andalus
  • 1 middelgroot ei

Doe het gehakt met de al-andalus, het ei, wat peper en een mespunt zout in een kom.

2
2

Kneed goed door elkaar en vorm er met vochtige handen 16 balletjes van ter grootte van een walnoot.

3
3
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur in 8 min. rondom goudbruin en gaar. Neem uit de pan.

4
4
  • 1 teen knoflook
  • 2 uien
  • 400 g rivolo-cherrytomaten

Maak ondertussen de knoflook en uien schoon. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Was de cherrytomaten en halveer ze.

5
5
  • 2 tl Euroma Original spices Jonny Boer Al-Andalus

Fruit de knoflook, ui en de al-andalus 3 min. in het achtergebleven bakvet.

6
6
  • 425 g polpa (tomaatstukjes)

Voeg de tomaten en de polpa toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof 5 min.

7
7
  • 800 g kikkererwten

Doe ondertussen de kikkererwten in een bolzeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

8
8
  • 10 g verse platte peterselie

Voeg samen met de gehaktballetjes toe aan de tomaten en verwarm 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn.

9
9

Verdeel de stoof over diepe borden en bestrooi met de peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.