bewaar
Spaanse gehaktballetjes Al-Andalus
Spaanse gehaktballetjes Al-Andalus
bewaar

Spaanse gehaktballetjes Al-Andalus

Met kikkererwten maak je van gehaktballetjes in tomatensaus in een klap een goedgevuld hoofdgerecht.

25 min. bereiden
42waarderingen

Ingrediënten

2 personen

300 g

half-om-halfgehakt

2 el

specerijenmelange Al-Andalus

1

middelgroot ei

1

teen knoflook

1

ui

125 g

romaatjes

2 el

traditionele olijfolie

400 g

tomatenblokjes

400 g

kikkererwten in blik

10 g

verse platte peterselie

Met kikkererwten maak je van gehaktballetjes in tomatensaus in een klap een goedgevuld hoofdgerecht.

Aan de slag

1

Doe het gehakt met de helft van de Al-Andalus, het ei, peper en zout in een kom. Kneed goed door elkaar en vorm er met vochtige handen 16 balletjes ter grootte van een walnoot van.

2

Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Halveer de romaatjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur in 8 min. rondom goudbruin en gaar. Neem uit de pan.

3

Fruit de knoflook, ui en de rest van de Al-Andalus 3 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de romaatjes en tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof 5 min.

4

Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken. Voeg samen met de gehaktballetjes toe aan de tomaten en verwarm 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn en strooi over de gehaktballetjes.

tip

combinatietipLekker met brood en een groene salade, het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

bereidingstipMaak een dubbele hoeveelheid gehaktballetjes en vries de extra balletjes (maximaal 3 maanden) in. Eet die later door spaghetti. Of voeg ze, voor een snelle soep, met soepgroente toe aan 1 liter runderbouillon (van 2 tabletten).