bewaar
Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus (albondigas)
Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus (albondigas)
bewaar

Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus (albondigas)

Albóndigas heten ze in het Spaans, deze gehaktballetjes met rode peper.

30 min. bereiden
pittig
367waarderingen

Ingrediënten

16 porties

1

rode peper

2 sneetjes

witbrood

5 el

droge witte wijn

1

sjalot

2 tenen

knoflook

250 g

half-om-halfgehakt

1

middelgroot ei

1 mespunt

gedroogde nootmuskaat

2 el

verse platte peterselie

1 el

traditionele olijfolie

250 g

gezeefde tomaten in pak

Albóndigas heten ze in het Spaans, deze gehaktballetjes met rode peper.

Aan de slag

1

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de korstjes van het brood, leg het brood op een bord en besprenkel met de wijn. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn.

2

Meng het brood met het gehakt, ei, de rode peper, sjalot, knoflook, nootmuskaat en de fijngesneden peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm met vochtige handen 16 balletjes van het gehakt. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 5 min. rondom bruin.

3

Schenk de gezeefde tomaten bij de gehaktballetjes in de pan en verwarm afgedekt 15 min. op laag vuur. Voeg eventueel wat water toe als de saus te droog wordt. Serveer met de rest van de fijngesneden peterselie.

bewaartipJe kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm de gehaktballetjes de dag zelf langzaam op in 15 min. Roer regelmatig.

combinatietipLekker met brood.