bewaar
Turkse gehaktballen in tomatensaus
Turkse gehaktballen in tomatensaus
bewaar

Turkse gehaktballen in tomatensaus

Het typisch Hollandse balletje krijgt een Turkse twist door de kaneel en de witte kaas.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
5 min. wachten
licht pittig
268waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

20 g

peterselie

500 g

rundergehakt

4 el

paneermeel

1

middelgroot ei

1 el

gedroogde oregano

2 tl

kaneel

1 tl

zout

2 druppels

rode peper pasta

100 g

witte kaas

2 el

traditionele olijfolie

500 ml

gezeefde tomaten in pak

100 ml

kraanwater

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 1.5 liter)

Het typisch Hollandse balletje krijgt een Turkse twist door de kaneel en de witte kaas.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de peterselie grof. Kneed het gehakt met het paneermeel, ei, de helft van de oregano en kaneel en zout stevig door elkaar. Breng op smaak met de rode peper. Snijd de witte kaas in kleine stukjes en kneed de stukjes door het gehakt. Vorm met natte handen ballen (2 per persoon) van het gehakt.

2

Verhit de olie in een ruime hapjespan. Bak de gehaktballen rondom bruin en leg ze in de ovenschaal. Fruit de ui in de olie. Voeg de gezeefde tomaten, het water, de rest van de kaneel en oregano toe en breng de saus aan de kook. Schenk de saus over de gehaktballen. Zet de schaal in de oven en bak de gehaktballen in ca. 30 min. gaar. Laat de ballen uit de oven 5 min. afkoelen en strooi de peterselie over het gerecht.

tip

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.