Turkse gehaktballen in tomatensaus
Het typisch Hollandse balletje krijgt een Turkse twist door de kaneel en de witte kaas.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 ui
- 20 g peterselie (verse)
- 500 g rundergehakt
- 4 el paneermeel
- 1 middelgroot ei
- 1 el gedroogde oregano
- 2 tl kaneel
- 1 tl zout
- 2 druppels rode peper pasta (tube)
- 100 g witte kaas
- 2 el traditionele olijfolie
- 500 ml gezeefde tomaten in pak
- 100 ml kraanwater
Lekker erbij
Keukenspullen
- ovenschaal (ca. 1.5 liter)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de peterselie grof. Kneed het gehakt met het paneermeel, ei, de helft van de oregano en kaneel en zout stevig door elkaar. Breng op smaak met de rode peper. Snijd de witte kaas in kleine stukjes en kneed de stukjes door het gehakt. Vorm met natte handen ballen (2 per persoon) van het gehakt.
- Verhit de olie in een ruime hapjespan. Bak de gehaktballen rondom bruin en leg ze in de ovenschaal. Fruit de ui in de olie. Voeg de gezeefde tomaten, het water, de rest van de kaneel en oregano toe en breng de saus aan de kook. Schenk de saus over de gehaktballen. Zet de schaal in de oven en bak de gehaktballen in ca. 30 min. gaar. Laat de ballen uit de oven 5 min. afkoelen en strooi de peterselie over het gerecht.

Ui snipperen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 485 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 13 g
-
vet 32 g
waarvan verzadigd 14 g - natrium 715 mg
- vezels 4 g
Pittigheid
Ook te zien in
Turkse gehaktballen in tomatensaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Turkse gehaktballen in tomatensaus
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1 ui
- 20 g peterselie
Snipper de ui en snijd de peterselie grof.
- 500 g rundergehakt
- 4 el paneermeel
- 1 middelgroot ei
- 1 el gedroogde oregano
- 2 tl kaneel
- 1 tl zout
- 2 druppels rode peper pasta
Kneed het gehakt met het paneermeel, ei, de helft van de oregano en kaneel en zout stevig door elkaar. Breng op smaak met de rode peper.
- 100 g witte kaas
Snijd de witte kaas in kleine stukjes en kneed de stukjes door het gehakt. Vorm met natte handen ballen (2 per persoon) van het gehakt.
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een ruime hapjespan. Bak de gehaktballen rondom bruin en leg ze in de ovenschaal.
- 500 ml gezeefde tomaten in pak
- 100 ml kraanwater
Schenk de saus over de gehaktballen. Zet de schaal in de oven en bak de gehaktballen in ca. 30 min. gaar.
Laat de ballen uit de oven 5 min. afkoelen en strooi de peterselie over het gerecht.