bewaar
Tandooriballetjes in tomatensaus
Tandooriballetjes in tomatensaus
bewaar

Tandooriballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensaus nieuwe stijl met tandoorikruiden en kikkererwten.

15 min. bereiden
10 min. wachten
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

500 g

rundergehakt

3 tl

tandoori masala

1

middelgroot ei

1 mespunt

zout

1 teen

knoflook

1

aubergine

2 el

traditionele olijfolie

690 ml

passata tomatensaus

400 g

kikkererwten in blik

Gehaktballetjes in tomatensaus nieuwe stijl met tandoorikruiden en kikkererwten.

Aan de slag

1

Snipper de ui en doe samen met het gehakt, ⅔ van de tandoori masala, het ei, wat peper en het zout in een kom. Kneed goed door elkaar en vorm er met vochtige handen 4 balletjes per persoon van ter grootte van een walnoot. Snijd de knoflook fijn en de aubergine in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze in 3 min. goudbruin. Voeg de aubergine toe en bak 3 min.

2

Doe de passata en de rest van de tandoori masala erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 10 min. stoven. Doe ondertussen de kikkererwten in een bolzeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg samen met de gehaktballetjes toe aan de tomatensaus en verwarm 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

tip

bereidingstipMaak je handen wat vochtig voordat je de gehaktballetjes gaat draaien, zo blijft het gehakt niet aan je handen plakken.

combinatietipLekker met Turks brood.