Tan­door­i­bal­le­tjes in to­ma­ten­saus

Gehaktballetjes in tomatensaus nieuwe stijl met tandoorikruiden en kikkererwten.

(3) waardeer
italiaans bijgerecht Gehaktballetjes in tomatensaus nieuwe stijl met tandoorikruiden en kikkererwten. 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en doe samen met het gehakt, ⅔ van de tandoori masala, het ei, wat peper en het zout in een kom. Kneed goed door elkaar en vorm er met vochtige handen 4 balletjes per persoon van ter grootte van een walnoot. Snijd de knoflook fijn en de aubergine in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze in 3 min. goudbruin. Voeg de aubergine toe en bak 3 min.
  2. Doe de passata en de rest van de tandoori masala erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 10 min. stoven. Doe ondertussen de kikkererwten in een bolzeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg samen met de gehaktballetjes toe aan de tomatensaus en verwarm 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

bereidingstip:

Maak je handen wat vochtig voordat je de gehaktballetjes gaat draaien, zo blijft het gehakt niet aan je handen plakken.

combinatietip:

Lekker met Turks brood.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 7 2017

Tandooriballetjes in tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tan­door­i­bal­le­tjes in to­ma­ten­saus

1
1
  • 1 ui
  • 500 g rundergehakt
  • 2 tl tandoori masala
  • 1 middelgroot ei
  • 1 mespunt zout

Snipper de ui en doe samen met het gehakt, tandoori masala, het ei, wat peper en het zout in een kom.

2
2

Kneed goed door elkaar en vorm er met vochtige handen 4 balletjes per persoon van ter grootte van een walnoot.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • 1 aubergine
  • 2 el traditionele olijfolie

Snijd de knoflook fijn en de aubergine in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. op middelhoog vuur.

4
4

Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze in 3 min. goudbruin. Voeg de aubergine toe en bak 3 min.

5
5
  • 690 ml passata tomatensaus
  • 1 tl tandoori masala

Doe de passata en de tandoori masala erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 10 min. stoven.

6
6
  • 400 g kikkererwten in blik

Doe ondertussen de kikkererwten in een bolzeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

7
7

Voeg samen met de gehaktballetjes toe aan de tomatensaus en verwarm 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

bereidingstip:

Maak je handen wat vochtig voordat je de gehaktballetjes gaat draaien, zo blijft het gehakt niet aan je handen plakken.

combinatietip:

Lekker met Turks brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.