bewaar
Spaanse runderballetjes in tomatensaus
Spaanse runderballetjes in tomatensaus
bewaar

Spaanse runderballetjes in tomatensaus

30 min. bereiden
169waarderingen

Ingrediënten

5 el

olijfolie

2

uien

2 tube

knoflook

1 pak

gezeefde tomaten

400 g

rundergehakt

1 bakje

amandelschaafsel

1 zak

aardappelpartjes

1

courgette

Aan de slag

1

Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de helft van de ui 3 min. Voeg de helft van de knoflook toe en fruit 2 min. mee. Voeg de gezeefde tomaten toe en laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

2

Meng ondertussen het gehakt met de rest van de ui, de rest van de knoflook, het amandelschaafsel en peper en zout. Vorm er balletjes van ter grootte van een walnoot.

3

Leg de balletjes in de saus en laat ze op laag vuur in 20 min. gaar worden. Keer regelmatig.

4

Verhit ondertussen 3 el olie in een koekenpan en bak de aardappelpartjes 15 min. op middelhoog vuur. Halveer de courgette in de lengte, snijd in plakjes en voeg toe aan de aardappelen. Bak op hoog vuur 4 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de gehaktballetjes met tomatensaus in een apart schaaltje bij de aardappelen met courgette.

tip

algemeenU kunt de balletjes in de saus ook als tapas bij de borrel serveren.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.