Tar­taartje met wit­te bo­nen in to­ma­ten­saus

(49) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 49

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Laat de witte bonen en kidneybonen uitlekken. Verhit olie in een pan en fruit de ui glazig. Doe de gezeefde tomaten erbij en verwarm 5 minuten op matig vuur. Voeg de witte bonen en de kidneybonen toe en verwarm ze op laag vuur in de tomatensaus. Verhit in een koekenpan olie. Bestrooi de tartaartjes met peper en zout en bak ze in circa 2-4 minuten per kant bruin vanbuiten en rosé vanbinnen.
  2. Verhit in een andere grote koekenpan de olie en breek de eieren voorzichtig boven de pan. Bak de spiegeleieren op laag vuur in 4-5 minuten gaar en bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Neem de bonen van het vuur en voeg peterselie, zout en (versgemalen) peper naar smaak toe. Verdeel de witte bonen in tomatensaus over borden en leg er een tartaartje op. Leg op elk tartaartje een spiegelei en serveer direct.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Tartaartje met witte bonen in tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tar­taartje met wit­te bo­nen in to­ma­ten­saus

1
1
  • 1 ui
  • 2 el verse peterselie
  • 400 g kidneybonen in pot
  • 720 g witte bonen in pot

Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Laat de witte bonen en kidneybonen uitlekken.

2
2
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 400 ml gezeefde tomaten in pak

Verhit olie in een pan en fruit de ui glazig. Doe de gezeefde tomaten erbij en verwarm 5 minuten op matig vuur.

3
3
  • 2 el traditionele olijfolie

Voeg de witte bonen en de kidneybonen toe en verwarm ze op laag vuur in de tomatensaus. Verhit in een koekenpan olie.

4
4
  • 4 rundertartaar

Bestrooi de tartaartjes met peper en zout en bak ze in circa 2-4 minuten per kant bruin vanbuiten en rosé vanbinnen.

5
5
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 4 middelgrote eieren

Verhit in een andere grote koekenpan de olie en breek de eieren voorzichtig boven de pan.

6
6

Bak de spiegeleieren op laag vuur in 4-5 minuten gaar en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.

7
7

Neem de bonen van het vuur en voeg peterselie, zout en (versgemalen) peper naar smaak toe.

8
8

Verdeel de witte bonen in tomatensaus over borden en leg er een tartaartje op. Leg op elk tartaartje een spiegelei en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.