Spaanse gnocchi met worstjes
Het beste van Spanje en het beste van Italië in één gerecht: wat wil je nog meer?

Advertentie
Ingrediënten
- 3 el traditionele olijfolie
- 540 g verse Catalaanse braadworsten
- 1 kg gnocchi
- 2 tl specerijenmelange Al-Andalus
- 2 venkelknollen
- 200 g verse tuinbonen
- 250 g romaatjes
- 15 g verse munt
Advertentie
Bereiden
- Verhit 2 pannen met in elk 1 el olie. Verdeel de worstjes over de pannen en bak ze 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de gnocchi en specerijenmelange toe en bak in 12 min. rondom bruin en gaar. Breng op smaak met peper.
- Snijd ondertussen de onderkant van de venkel, halveer en verwijder de kern. Snijd in reepjes. Bak de venkel in de de rest van de olie 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de tuinbonen toe en bak 2 min. mee.
- Halveer ondertussen de romaatjes en snijd de munt fijn. Zet het vuur uit en schep de tomaten en munt door het venkel-bonenmengsel. Verdeel de worstjes, gnocchi en het groentemengsel over de borden.
variatietip:
Houd je niet zo van munt? Vervang het dan door 15 g platte peterselie.

Venkel bereiden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 860 kcal
- eiwit 34 g
- koolhydraten 95 g
-
vet 36 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 2.880 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Spaanse gnocchi met worstjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spaanse gnocchi met worstjes
- 2 el traditionele olijfolie
- 540 g verse Catalaanse braadworsten
Verhit 2 pannen met in elk 1 el olie. Verdeel de worstjes over de pannen en bak ze 3 min. op middelhoog vuur.
- 1 kg gnocchi
- 2 tl specerijenmelange Al-Andalus
Voeg de gnocchi en specerijenmelange toe en bak in 12 min. rondom bruin en gaar. Breng op smaak met peper.
- 2 venkelknollen
- 1 el traditionele olijfolie
- 200 g verse tuinbonen
Bak de venkel in de olie 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de tuinbonen toe en bak 2 min. mee.
- 250 g romaatjes
- 15 g verse munt
Halveer ondertussen de romaatjes en snijd de munt fijn. Zet het vuur uit en schep de tomaten en munt door het venkel-bonenmengsel.
Verdeel de worstjes, gnocchi en het groentemengsel over de borden.
variatietip:
Houd je niet zo van munt? Vervang het dan door 15 g platte peterselie.