bewaar
Spaanse gnocchi met worstjes
Spaanse gnocchi met worstjes
bewaar

Spaanse gnocchi met worstjes

Het beste van Spanje en het beste van Italië in één gerecht: wat wil je nog meer?

15 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

traditionele olijfolie

540 g

verse Catalaanse braadworst

1 kg

gnocchi

2 tl

specerijenmelange Al-Andalus

2

venkelknollen

200 g

verse tuinbonen

250 g

romaatjes

15 g

verse munt

Het beste van Spanje en het beste van Italië in één gerecht: wat wil je nog meer?

Aan de slag

1

Verhit 2 pannen met in elk 1 el olie. Verdeel de worstjes over de pannen en bak ze 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de gnocchi en specerijenmelange toe en bak in 12 min. rondom bruin en gaar. Breng op smaak met peper.

2

Snijd ondertussen de onderkant van de venkel, halveer en verwijder de kern. Snijd in reepjes. Bak de venkel in de de rest van de olie 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de tuinbonen toe en bak 2 min. mee.

3

Halveer ondertussen de romaatjes en snijd de munt fijn. Zet het vuur uit en schep de tomaten en munt door het venkel-bonenmengsel. Verdeel de worstjes, gnocchi en het groentemengsel over de borden.

variatietipHoud je niet zo van munt? Vervang het dan door 15 g platte peterselie.

Venkel bereiden

Instructievideo - 01:54 min.