bewaar
Spaanse notenrijst met gegrilde worstjes
Spaanse notenrijst met gegrilde worstjes
bewaar

Spaanse notenrijst met gegrilde worstjes

Een zoetje in een hartig gerecht is een echte verrassing.

25 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

275 g

notenrijst

540 g

verse Catalaanse braadworst

2

rode uien

2 tenen

knoflook

2

courgettes

2 el

arachideolie

2 tl

al-andalus

295 g

gegrilde rode paprika's in pot

40 g

blanke rozijnen

Dit heb je nodig

  • grillpan

Een zoetje in een hartig gerecht is een echte verrassing.

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en kook in 8 min. gaar. Giet af en laat met een deksel op de pan staan tot gebruik.

2

Snijd ondertussen de braadworsten van elkaar los. Verhit de grillpan en gril de worsten in 15 min. gaar. Keer regelmatig.

3

Maak ondertussen de uien en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Was de courgettes en snijd in stukjes van 1 cm. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de courgettestukjes, knoflook en al-andalus toe en bak 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

4

Laat ondertussen de gegrilde paprika uitlekken en snijd in stukjes van 1 cm.

5

Meng de rijst met de courgette, paprika en rozijnen. Verdeel de rijst en de worstjes over de borden.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.