Spaan­se no­ten­rijst met ge­gril­de worst­jes

Een zoetje in een hartig gerecht is een echte verrassing.

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht Een zoetje in een hartig gerecht is een echte verrassing. 4 personen
4 13

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en kook in 8 min. gaar. Giet af en laat met een deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Snijd ondertussen de braadworsten van elkaar los. Verhit de grillpan en gril de worsten in 15 min. gaar. Keer regelmatig.
  3. Maak ondertussen de uien en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Was de courgettes en snijd in stukjes van 1 cm. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de courgettestukjes, knoflook en al-andalus toe en bak 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  4. Laat ondertussen de gegrilde paprika uitlekken en snijd in stukjes van 1 cm.
  5. Meng de rijst met de courgette, paprika en rozijnen. Verdeel de rijst en de worstjes over de borden.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 795 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 20 2017

Spaanse notenrijst met gegrilde worstjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spaan­se no­ten­rijst met ge­gril­de worst­jes

1
1

Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook.

2
2
  • 275 g notenrijst

Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en kook in 8 min. gaar. Giet af en laat met een deksel op de pan staan tot gebruik.

3
3
  • 540 g verse Catalaanse braadworsten

Snijd ondertussen de braadworsten van elkaar los. Verhit de grillpan en gril de worsten in 15 min. gaar. Keer regelmatig.

4
4
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 courgettes

Maak ondertussen de uien en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Was de courgettes en snijd in stukjes van 1 cm.

5
5
  • 2 el arachideolie
  • 2 tl al-andalus

Verhit de olie in de hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de courgettestukjes, knoflook en al-andalus toe en bak 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

6
6
  • 295 g gegrilde rode paprika's in pot

Laat ondertussen de gegrilde paprika uitlekken en snijd in stukjes van 1 cm.

7
7
  • 40 g blanke rozijnen

Meng de rijst met de courgette, paprika en rozijnen. Verdeel de rijst en de worstjes over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.