Broc­co­li­sa­la­de met kib­be­ling

De kinderen juichend aan tafel? Dat moet met dit gerecht zéker lukken.

(15) waardeer
hollands hoofdgerecht De kinderen juichend aan tafel? Dat moet met dit gerecht zéker lukken. 4 personen
4 15

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe de frites op een bakplaat en bak ca. 25 min. in de oven. Schep om, leg de kibbeling ernaast en bak nog ca. 10 min. Doe de rijstazijn en rozijnen in een steelpan en breng aan de kook. Doe in een kommetje en laat een beetje afkoelen. Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter en laat afkoelen op een bord.
  2. Breng ondertussen een pan water met eventueel zout aan de kook en verdeel de broccoli in roosjes. Doe de broccoli in de pan, kook 3 min. en doe de broccoli in een vergiet. Spoel de roosjes kort onder koud stromend water en laat uitlekken (blancheren).
  3. Laat de paprika uitlekken en snijd in reepjes van 1 cm breed. Doe de broccoli (deze mag nog lauwwarm zijn) in een schaal in verdeel de paprikareepjes erover. Meng de azijn met de rozijnen en de olie tot een dressing. Schenk over de groenten. Bestrooi met de pijnboompitten en serveer met de frites en kibbeling.

combinatietip:

Lekker met mosterdmayonaise.

video

Blan­che­ren

Instructievideo - 01:00 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 805 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Broccolisalade met kibbeling

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li­sa­la­de met kib­be­ling

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 700 g diepvries ovenfriet
  • 350 g kibbeling

Doe de frites op een bakplaat en bak ca. 25 min. in de oven. Schep om, leg de kibbeling ernaast en bak nog ca. 10 min.

3
3
  • 75 ml rijstazijn
  • 75 g blanke rozijnen

Doe de rijstazijn en rozijnen in een steelpan en breng aan de kook. Doe in een kommetje en laat een beetje afkoelen.

4
4
  • 50 g pijnboompitten

Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter en laat afkoelen op een bord.

5
5
  • 600 g broccoli

Breng ondertussen een pan water met eventueel zout aan de kook en verdeel de broccoli in roosjes.

6
6

Doe de broccoli in de pan, kook 3 min. en doe de broccoli in een vergiet. Spoel de roosjes kort onder koud stromend water en laat uitlekken (blancheren).

Blancheren

Instructievideo

01:00 min.

7
7
  • 295 g gegrilde rode paprika's in pot

Laat de paprika uitlekken en snijd in reepjes van 1 cm breed. Doe de broccoli (deze mag nog lauwwarm zijn) in een schaal in verdeel de paprikareepjes erover.

8
8
  • 3 el traditionele olijfolie

Meng de azijn met de rozijnen en de olie tot een dressing. Schenk over de groenten.

9
9

Bestrooi met de pijnboompitten en serveer met de frites en kibbeling.

combinatietip:

Lekker met mosterdmayonaise.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.