Vol­ko­ren­spa­ghet­ti met mal­se kip­haas­jes

Een supersnelle spaghetti. Binnen 15 minuten staat-ie op tafel.

(10) waardeer
italiaans hoofdgerecht Een supersnelle spaghetti. Binnen 15 minuten staat-ie op tafel. 4 personen
4 10

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Laat ondertussen de gegrilde paprika uitlekken. Snijd de tomaten in blokjes en doe samen met de paprika en bouillontablet in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met peper en eventueel zout
  2. Doe, zodra het water kookt, de spaghetti in de pan en kook in 11 min. beetgaar. Verhit de grillpan. Bestrijk de kipfilethaasjes met de helft van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril de kip in 5 min. gaar. Keer regelmatig.
  3. Snijd ondertussen de gegrilde-groentemix in stukken van 2 cm. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de groente op middelhoog vuur 1 min. Voeg de tomaten-paprikasaus toe en verwarm 2 min. mee.
  4. Giet de spaghetti af en doe in een schaal. Verdeel de saus erover en schep de kip erop.

variatietip:

Je kunt ook gegrilde groenten uit de diepvries (pak 450 g, ontdooid) gebruiken.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Volkorenspaghetti met malse kiphaasjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­spa­ghet­ti met mal­se kip­haas­jes

1
1
  • 295 g gegrilde rode paprika's in pot

Breng een ruime pan water aan de kook. Laat ondertussen de gegrilde paprika uitlekken.

2
2
  • 4 tomaten
  • 1 runderbouillontablet

Snijd de tomaten in blokjes en doe samen met de paprika en bouillontablet in een hoge beker.

3
3

Pureer met de staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 300 g volkorenspaghetti

Doe, zodra het water kookt, de spaghetti in de pan en kook in 11 min. beetgaar.

5
5
  • 450 g kipfilethaasjes
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit de grillpan. Bestrijk de kip met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril de kip in 5 min. gaar. Keer regelmatig.

6
6
  • 500 g verse gegrilde-groentemix
  • 1 el traditionele olijfolie

Snijd ondertussen de gegrilde-groentemix in stukken van 2 cm. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de groente op middelhoog vuur 1 min.

7
7

Voeg de tomaten-paprikasaus toe en verwarm 2 min. mee.

8
8

Giet de spaghetti af en doe in een schaal. Verdeel de saus erover en schep de kip erop.

variatietip:

Je kunt ook gegrilde groenten uit de diepvries (pak 450 g, ontdooid) gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.