bewaar
Volkorenspaghetti met gegrilde-groentesaus en kip
Volkorenspaghetti met gegrilde-groentesaus en kip
bewaar

Volkorenspaghetti met gegrilde-groentesaus en kip

Geniet van deze pasta, met alleen maar ingrediënten uit de nieuwste Schijf van Vijf (2016).

15 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

volkorenspaghetti

900 g

diepvries gegrilde groenten

400 g

tomatenblokjes

1

runderbouillontablet minder zout

300 g

kipfilethaasje

1 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • staafmixer

Geniet van deze pasta, met alleen maar ingrediënten uit de nieuwste Schijf van Vijf (2016).

Aan de slag

1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met eventueel zout beetgaar. Doe de helft van de gegrilde groente samen met de tomatenblokjes en bouillontablet in een pan en breng aan de kook. Kook 7 min. Doe ondertussen de rest van de gegrilde groente in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak op middelhoog vuur 6 min. Schep regelmatig om.

2

Verhit de grillpan. Besprenkel de kipfilethaasjes met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril de kip in 5 min. gaar. Keer regelmatig. Giet de spaghetti af en doe in een schaal. Pureer de gekookte groente met tomatenblokjes met de staafmixer. Schep de gebakken groente erdoor en verdeel over de spaghetti. Schep de kip erop en serveer.

tip

combinatietipLekker met vers basilicum.