Volkorenspaghetti met gegrilde-groentesaus en kip
Geniet van deze pasta, met alleen maar ingrediënten uit de nieuwste Schijf van Vijf (2016).

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g volkorenspaghetti
- 900 g diepvries gegrilde groenten
- 400 g tomatenblokjes
- 1 runderbouillontablet minder zout
- 300 g kipfilethaasjes
- 1 el traditionele olijfolie
Keukenspullen
- grillpan
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met eventueel zout beetgaar. Doe de helft van de gegrilde groente samen met de tomatenblokjes en bouillontablet in een pan en breng aan de kook. Kook 7 min. Doe ondertussen de rest van de gegrilde groente in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak op middelhoog vuur 6 min. Schep regelmatig om.
- Verhit de grillpan. Besprenkel de kipfilethaasjes met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril de kip in 5 min. gaar. Keer regelmatig. Giet de spaghetti af en doe in een schaal. Pureer de gekookte groente met tomatenblokjes met de staafmixer. Schep de gebakken groente erdoor en verdeel over de spaghetti. Schep de kip erop en serveer.
combinatietip:
Lekker met vers basilicum.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 535 kcal
- eiwit 32 g
- koolhydraten 66 g
-
vet 13 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 475 mg
- vezels 13 g
Ook te zien in
Volkorenspaghetti met gegrilde-groentesaus en kip
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Volkorenspaghetti met gegrilde-groentesaus en kip
- 300 g volkorenspaghetti
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met eventueel zout beetgaar.
- 450 g diepvries gegrilde groenten
- 400 g tomatenblokjes
- 1 runderbouillontablet minder zout
Doe de gegrilde groente samen met de tomatenblokjes en bouillontablet in een pan en breng aan de kook. Kook 7 min.
- 450 g diepvries gegrilde groenten
Doe ondertussen de rest van de gegrilde groente in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak op middelhoog vuur 6 min. Schep regelmatig om.
- 300 g kipfilethaasjes
- 1 el traditionele olijfolie
Verhit de grillpan. Besprenkel de kipfilethaasjes met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril de kip in 5 min. gaar. Keer regelmatig.
Giet de spaghetti af en doe in een schaal. Pureer de gekookte groente met tomatenblokjes met de staafmixer.
Schep de gebakken groente erdoor en verdeel over de spaghetti. Schep de kip erop en serveer.
combinatietip:
Lekker met vers basilicum.