bewaar
Volkorenspaghetti met spinaziegehakt
Volkorenspaghetti met spinaziegehakt
bewaar

Volkorenspaghetti met spinaziegehakt

Hier zijn de kinderen ook gek op: pasta met tomatensaus en gehaktballetjes.

30 min. bereiden
78waarderingen

Ingrediënten

4 personen

450 g

diepvries bladspinazie

3 tenen

knoflook

2

volkoren beschuiten

400 g

rundergehakt

1 el

gedroogde Italiaanse kruiden

1

rondeelei

4 el

traditionele olijfolie

690 ml

passata di pomodoro

400 g

volkorenspaghetti

Hier zijn de kinderen ook gek op: pasta met tomatensaus en gehaktballetjes.

Aan de slag

1

Laat de spinazie in een zeef uitlekken. Snijd de knoflook fijn en verkruimel de beschuiten. Meng in een kom het gehakt met de spinazie, knoflook, Italiaanse kruiden, het ei en beschuit. Voeg peper en eventueel zout toe. Kneed door elkaar en rol er 20 balletjes van.

2

Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 5 min. rondom bruin. Schenk de tomatensaus erbij en voeg de Italiaanse kruiden toe. Laat 10 min. sudderen. Voeg peper en eventueel zout toe. Kook ondertussen de spaghetti. Giet de pasta af en serveer met de gehaktballetjes en de saus.