Vol­ko­ren­spa­ghet­ti met spi­na­zie­ge­hakt

Hier zijn de kinderen ook gek op: pasta met tomatensaus en gehaktballetjes.

(77) waardeer
hoofdgerecht Hier zijn de kinderen ook gek op: pasta met tomatensaus en gehaktballetjes. 4 personen
3 77

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de spinazie in een zeef uitlekken. Snijd de knoflook fijn en verkruimel de beschuiten. Meng in een kom het gehakt met de spinazie, knoflook, Italiaanse kruiden, het ei en beschuit. Voeg peper en eventueel zout toe. Kneed door elkaar en rol er 20 balletjes van.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 5 min. rondom bruin. Schenk de tomatensaus erbij en voeg de Italiaanse kruiden toe. Laat 10 min. sudderen. Voeg peper en eventueel zout toe. Kook ondertussen de spaghetti. Giet de pasta af en serveer met de gehaktballetjes en de saus.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 770 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 9  g
  • natrium 545 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Volkorenspaghetti met spinaziegehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­spa­ghet­ti met spi­na­zie­ge­hakt

1
1
  • 450 g diepvries bladspinazie
  • 3 tenen knoflook
  • 2 volkoren beschuiten

Laat de spinazie in een zeef uitlekken. Snijd de knoflook fijn en verkruimel de beschuiten.

2
2
  • 400 g rundergehakt
  • ½ el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 rondeelei

Meng in een kom het gehakt met de spinazie, knoflook, Italiaanse kruiden, het ei en beschuit. Voeg peper en eventueel zout toe.

3
3

Kneed door elkaar en rol er 20 balletjes van.

4
4
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 690 ml passata di pomodoro
  • ½ el gedroogde Italiaanse kruiden

Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 5 min. rondom bruin. Schenk de tomatensaus erbij en voeg de Italiaanse kruiden toe.

5
5

Laat 10 min. sudderen. Voeg peper en eventueel zout toe.

6
6
  • 400 g volkorenspaghetti

Kook ondertussen de spaghetti. Giet de pasta af en serveer met de gehaktballetjes en de saus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.