Biologische volkorenspaghetti met amandelpesto
Boordevol groenten, ramvol smaak en ook vol vezels door de volkorenspaghetti.
790 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
295 g
125 ml
15 g
25 g
5½ el
150 g
250 g
1 teen
125 g
Dit heb je nodig
staafmixer
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2016 nr. 01 - Goed voor je
Allerhande Box week 1 2017 - Allerhande Box week 1 2017
Allerhande Box Week 33 2018 - Allerhande Box Week 33 2018
Allerhande Box Week 21 2019 - Allerhande Box Week 21 2019
Allerhande Box Week 17 2018 - Allerhande Box Week 17 2018
Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Laat de paprika’s uitlekken en doe ze met de room in een hoge beker. Pureer met de staafmixer. Bewaar tot gebruik in een bakje en maak de beker schoon.
Snijd de peterselie grof en hak de amandelen grof. Doe de peterselie en amandelen met 4 el olie in de hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg als het water kookt de spaghetti en eventueel zout toe aan een van de pannen. Kook in 8 min. beetgaar. Verdeel de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk met de dunschiller en snijd in stukjes. Voeg toe aan de andere pan kokend water en kook 4 min.
Verhit ondertussen de rest van de olie in de hapjespan. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de paprikaroomsaus, peper en eventueel zout toe en verwarm 5 min. op laag vuur.
Was de cherrytomaten. Giet de broccoli af en laat goed uitlekken. Giet de pasta af en meng door de saus. Schep ook de broccoli erdoor. Verdeel de pasta over de borden, verdeel de tomaten erover en serveer de pesto erbij.
- algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
Biologische volkorenspaghetti met amandelpesto
Boordevol groenten, ramvol smaak en ook vol vezels door de volkorenspaghetti.

hoofdgerecht
2 personen
790 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Laat de paprika’s uitlekken en doe ze met de room in een hoge beker. Pureer met de staafmixer. Bewaar tot gebruik in een bakje en maak de beker schoon.
Snijd de peterselie grof en hak de amandelen grof. Doe de peterselie en amandelen met 4 el olie in de hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg als het water kookt de spaghetti en eventueel zout toe aan een van de pannen. Kook in 8 min. beetgaar. Verdeel de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk met de dunschiller en snijd in stukjes. Voeg toe aan de andere pan kokend water en kook 4 min.
Verhit ondertussen de rest van de olie in de hapjespan. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de paprikaroomsaus, peper en eventueel zout toe en verwarm 5 min. op laag vuur.
Was de cherrytomaten. Giet de broccoli af en laat goed uitlekken. Giet de pasta af en meng door de saus. Schep ook de broccoli erdoor. Verdeel de pasta over de borden, verdeel de tomaten erover en serveer de pesto erbij.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
295 g gegrilde rode paprika's in pot
125 ml Alpro cuisine rijst
15 g verse peterselie
25 g geroosterde amandelen
5½ el traditionele olijfolie
150 g volkoren spaghetti
250 g broccoli
1 teen knoflook
125 g cherrytomaten aan de tak
Dit heb je nodig
staafmixer




