bewaar
Biologische volkorenspaghetti met amandelpesto
Biologische volkorenspaghetti met amandelpesto
bewaar

Biologische volkorenspaghetti met amandelpesto

Boordevol groenten, ramvol smaak en ook vol vezels door de volkorenspaghetti.

25 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

2 personen

295 g

gegrilde rode paprika's in pot

125 ml

Alpro cuisine rijst

15 g

verse peterselie

25 g

geroosterde amandelen

5½ el

traditionele olijfolie

150 g

volkoren spaghetti

250 g

broccoli

1 teen

knoflook

125 g

cherrytomaten aan de tak

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Boordevol groenten, ramvol smaak en ook vol vezels door de volkorenspaghetti.

Aan de slag

1

Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Laat de paprika’s uitlekken en doe ze met de room in een hoge beker. Pureer met de staafmixer. Bewaar tot gebruik in een bakje en maak de beker schoon.

2

Snijd de peterselie grof en hak de amandelen grof. Doe de peterselie en amandelen met 4 el olie in de hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Voeg als het water kookt de spaghetti en eventueel zout toe aan een van de pannen. Kook in 8 min. beetgaar. Verdeel de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk met de dunschiller en snijd in stukjes. Voeg toe aan de andere pan kokend water en kook 4 min.

4

Verhit ondertussen de rest van de olie in de hapjespan. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de paprikaroomsaus, peper en eventueel zout toe en verwarm 5 min. op laag vuur.

5

Was de cherrytomaten. Giet de broccoli af en laat goed uitlekken. Giet de pasta af en meng door de saus. Schep ook de broccoli erdoor. Verdeel de pasta over de borden, verdeel de tomaten erover en serveer de pesto erbij.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.