Bi­o­lo­gi­sche vol­ko­ren­spa­ghet­ti met aman­del­pes­to

Boordevol groenten, ramvol smaak en ook vol vezels door de volkorenspaghetti.

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Boordevol groenten, ramvol smaak en ook vol vezels door de volkorenspaghetti. 2 personen
3 10

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Laat de paprika’s uitlekken en doe ze met de room in een hoge beker. Pureer met de staafmixer. Bewaar tot gebruik in een bakje en maak de beker schoon.
  2. Snijd de peterselie grof en hak de amandelen grof. Doe de peterselie en amandelen met 4 el olie in de hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Voeg als het water kookt de spaghetti en eventueel zout toe aan een van de pannen. Kook in 8 min. beetgaar. Verdeel de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk met de dunschiller en snijd in stukjes. Voeg toe aan de andere pan kokend water en kook 4 min.
  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in de hapjespan. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de paprikaroomsaus, peper en eventueel zout toe en verwarm 5 min. op laag vuur.
  5. Was de cherrytomaten. Giet de broccoli af en laat goed uitlekken. Giet de pasta af en meng door de saus. Schep ook de broccoli erdoor. Verdeel de pasta over de borden, verdeel de tomaten erover en serveer de pesto erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 790 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Biologische volkorenspaghetti met amandelpesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bi­o­lo­gi­sche vol­ko­ren­spa­ghet­ti met aman­del­pes­to

1
1
  • 295 g gegrilde rode paprika's
  • 125 ml cuisine rijst

Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Laat de paprika’s uitlekken en doe ze met de room in een hoge beker.

2
2

Pureer met de staafmixer. Bewaar tot gebruik in een bakje en maak de beker schoon.

3
3
  • 15 g peterselie
  • 25 g geroosterde amandelen

Snijd de peterselie grof en hak de amandelen grof.

4
4
  • 4 el olijfolie

Doe de peterselie en amandelen met de olie in de hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 150 g volkoren spaghetti

Voeg als het water kookt de spaghetti en eventueel zout toe aan een van de pannen. Kook in 8 min. beetgaar.

6
6
  • 250 g broccoli

Verdeel de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk met de dunschiller en snijd in stukjes. Voeg toe aan de andere pan kokend water en kook 4 min.

7
7
  • 1½ el olijfolie
  • 1 teen knoflook

Verhit ondertussen de rest van de olie in de hapjespan. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

8
8

Fruit de knoflook 1 min. Voeg de paprikaroomsaus, peper en eventueel zout toe en verwarm 5 min. op laag vuur.

9
9
  • 125 g cherrytomaten aan de tak

Was de cherrytomaten. Giet de broccoli af en laat goed uitlekken. Giet de pasta af en meng door de saus. Schep ook de broccoli erdoor.

10
10

Verdeel de pasta over de borden, verdeel de tomaten erover en serveer de pesto erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.