bewaar
Volkorenspaghetti met amandelpesto en broccoli
Volkorenspaghetti met amandelpesto en broccoli
bewaar

Volkorenspaghetti met amandelpesto en broccoli

Boordevol groenten, ramvol smaak en ook vol vezels door de volkorenspaghetti.

25 min. bereiden
86waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 stronk

broccoli

295 g

gegrilde rode paprika's in pot

250 ml

Alpro cuisine rijst

30 g

verse peterselie

50 g

ongezouten geroosterde amandelen

2 tenen

knoflook

75 ml

extra vierge olijfolie

250 g

Dalla Costa volkoren speltspaghetti

250 g

cherrytomaten aan de tak

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Boordevol groenten, ramvol smaak en ook vol vezels door de volkorenspaghetti.

Aan de slag

1

Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd in stukjes. Laat de paprika’s uitlekken. Doe de paprika met de room in de beker van de staafmixer en pureer. Bewaar tot gebruik in een bakje. Maak de beker schoon.

2

Snijd de peterselie grof en hak de amandelen grof. Snijd de knoflook fijn. Doe de peterselie en amandelen met de olie in de beker van de staafmixer en pureer tot pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen ½ el olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de paprikaroomsaus, peper en eventueel zout toe en verwarm 5 min. op laag vuur.

4

Kook ondertussen de broccoli in een pan met water 4 min. Giet af en laat goed uitlekken. Meng door de saus en warm 2 min. mee. Giet de pasta af en meng door de saus.

5

Verdeel over de borden, leg de tomaten erop en serveer de pesto erbij.