Fusilli met kip en gegrilde paprika
Zet dit pastagerecht op tafel na een lange school- en werkdag, en reken maar dat ze aanvallen!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g fusilli (pasta, zak 500 g)
- 500 g koelverse broccoli's
- 1 ui
- 300 g kipfilet
- 3 el traditionele olijfolie
- 295 g gegrilde rode paprika's in pot (uitgelekt)
Lekker erbij
Advertentie
Bereiden
- Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de roosjes van de broccoli van de stam Voeg de laatste 4 min. de roosjes toe. Snipper ondertussen de ui en snijd de kipfilet in reepjes.
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Bestrooi de kip met peper en zout, voeg toe en roerbak 2 min. Snijd de paprika's in dunne reepjes, voeg toe en bak 3 min. mee.
- Schep de fusilli en broccoli om met het kip-paprikamengsel. Verdeel over de borden.
variatietip:
Brokkel er voor een extra smaakaccent stukjes blauwaderkaas over, bijvoorbeeld Danish Blue.

Ui snipperen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 505 kcal
- eiwit 32 g
- koolhydraten 62 g
-
vet 14 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Fusilli met kip en gegrilde paprika
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Fusilli met kip en gegrilde paprika
- 300 g fusilli
- 500 g koelverse broccoli's
- 1 ui
- 300 g kipfilet
Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de roosjes van de broccoli van de stam Voeg de laatste 4 min. de roosjes toe. Snipper ondertussen de ui en snijd de kipfilet in reepjes.
- 3 el traditionele olijfolie
- 295 g gegrilde rode paprika's in pot
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Bestrooi de kip met peper en zout, voeg toe en roerbak 2 min. Snijd de paprika's in dunne reepjes, voeg toe en bak 3 min. mee.
Schep de fusilli en broccoli om met het kip-paprikamengsel. Verdeel over de borden.
variatietip:
Brokkel er voor een extra smaakaccent stukjes blauwaderkaas over, bijvoorbeeld Danish Blue.