Tray­ba­ke met kriel, pa­pri­ka & Ca­ta­laan­se worst­jes

Een kleurrijk gerecht waarbij de oven al het werk doet!

(6) waardeer
hoofdgerecht Een kleurrijk gerecht waarbij de oven al het werk doet! 4 personen
5 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de uien in parten, halveer elke worst en verdeel samen met de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de al-andalus, besprenkel met de olie en schep om. Rooster 10 min. in het midden van de oven.
  3. Verwijder ondertussen de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in ringen. Snijd de courgette in de lengte in vieren en snijd elk part in stukken van 2 cm.
  4. Neem de bakplaat uit de oven, schep om met de paprika, courgette en tomaatjes en rooster nog 25 min. in het midden van de oven.
  5. Snijd de peterselie fijn en bestrooi de traybake ermee.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 4 2020

Traybake met kriel, paprika & Catalaanse worstjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tray­ba­ke met kriel, pa­pri­ka & Ca­ta­laan­se worst­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 biologische uien
  • 6 Catalaanse worstjes
  • 800 g voorgekookte krieltjes

Snijd de uien in parten, halveer elke worst en verdeel samen met de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3
  • 14 g al-andalus
  • 2 el arachideolie

Bestrooi met de al-andalus, besprenkel met de olie en schep om. Rooster 10 min. in het midden van de oven.

4
4
  • 2 rode puntpaprika's

Verwijder ondertussen de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in ringen.

5
5
  • 1 courgette

Snijd de courgette in de lengte in vieren en snijd elk part in stukken van 2 cm.

6
6
  • 400 g rivolo-cherrytomaten

Neem de bakplaat uit de oven, schep om met de paprika, courgette en tomaatjes en rooster nog 25 min. in het midden van de oven.

7
7
  • 15 verse krulpeterselie

Snijd de peterselie fijn en bestrooi de traybake ermee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.