bewaar
Spaanse tortilla met spinazie
Spaanse tortilla met spinazie
bewaar

Spaanse tortilla met spinazie

Tortilla is de nationale trots van Spanje. Deze variant is goedgevuld.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
384waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode paprika

1

middelgrote ui

4 el

traditionele olijfolie

450 g

koelverse aardappelschijfjes

300 g

verse spinazie

4

middelgrote eieren

200 g

crème fraîche

1 el

Euroma Original spices Jonny Boer Al-Andalus

Dit heb je nodig

  • ronde ovenschaal (Ø 24 cm)

Tortilla is de nationale trots van Spanje. Deze variant is goedgevuld.

Aan de slag

1

Verrwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan. Bak de aardappelschijfjes in 5 min. bruin. Schep ze op een bord. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan. Bak de paprika en ui 2 min.

2

Voeg de spinazie in porties toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Vet de ovenschaal in. Schep de aardappel door de groenten en verdeel over de ovenschaal.

3

Klop de eieren los. Klop de crème fraîche en al-andalus erdoor. Bestrooi met peper en zout. Schenk over de groenten. Bak de tortilla in de voorverwarmde oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.