Spaan­se tor­til­la met spi­na­zie

Tortilla is de nationale trots van Spanje. Deze variant is goedgevuld.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 485 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(350) waardeer
spaans hoofdgerecht Tortilla is de nationale trots van Spanje. Deze variant is goedgevuld. 4 personen
3 350

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ronde ovenschaal (Ø 24 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verrwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan. Bak de aardappelschijfjes in 5 min. bruin. Schep ze op een bord. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan. Bak de paprika en ui 2 min.
  2. Voeg de spinazie in porties toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Vet de ovenschaal in. Schep de aardappel door de groenten en verdeel over de ovenschaal.
  3. Klop de eieren los. Klop de crème fraîche en al-andalus erdoor. Bestrooi met peper en zout. Schenk over de groenten. Bak de tortilla in de voorverwarmde oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

serveertip:

Laat de tortilla uit de oven 5 min. staan of laat hem afkoelen tot kamertemperatuur.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 985 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Spaanse tortilla met spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spaan­se tor­til­la met spi­na­zie

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 rode paprika
  • 1 ui

Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui.

3
3
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 450 g koelverse aardappelschijfjes

Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de aardappelschijfjes in 5 min. bruin. Schep ze op een bord.

4
4
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in dezelfde pan. Bak de paprika en ui 2 min.

5
5
  • 300 g verse spinazie

Voeg de spinazie in porties toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen.

6
6
  • 1 el traditionele olijfolie

Vet de ovenschaal in. Schep de aardappel door de groenten en verdeel over de ovenschaal.

7
7
  • 4 middelgrote eieren
  • 200 g crème fraîche
  • 1 el Euroma Original spices Jonny Boer Al-Andalus

Klop de eieren los. Klop de crème fraîche en al-andalus erdoor. Bestrooi met peper en zout. Schenk over de groenten.

8
8

Bak de tortilla in de voorverwarmde oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

serveertip:

Laat de tortilla uit de oven 5 min. staan of laat hem afkoelen tot kamertemperatuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.