bewaar
Zomerse chili con carne
Zomerse chili con carne
bewaar

Zomerse chili con carne

Supersnelle 15-minuten-chili met cannellinibonen en ham.

15 min. bereiden
319waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode ui

1½ teen

knoflook

2½ tl

Euroma Original Spices by Jonnie Boer picadillo

100 g

Coburger ham

1

groene paprika

800 g

limabonen in blik

600 g

cannellinibonen in blik

3

Tasty Tom trostomaten

75 g

zongedroogde tomaten in olie

Supersnelle 15-minuten-chili met cannellinibonen en ham.

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 3 el olie uit het potje zongedroogde tomaten in een pan met dikke bodem en bak de ui, knoflook en picadillo 5 min. op laag vuur tot de ui glazig is.

2

Snijd de ham in reepjes en de paprika in kleine blokjes. Voeg de ham en paprika toe aan het uienmengsel en bak 5 min. mee.

3

Laat ondertussen alle bonen uitlekken. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en de trostomaten in blokjes. Voeg de bonen en tomaten toe aan het mengsel in de pan en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

tip

combinatietip Lekker met jalapeños (pepers) en verse koriander.

bewaartipJe kunt de chili 3 maanden bewaren in de vriezer. Laat eerst even afkoelen voordat je het in de vriezer zet.

Chili con carne

Instructievideo - 02:06 min.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.