bewaar
Enchilada's met zomerse chili con carne
Enchilada's met zomerse chili con carne
bewaar

Enchilada's met zomerse chili con carne

Wraps gevuld met chili con carne: heerlijk uit de oven, onder een laag knapperige kaas.

25 min. bereiden
15 min. oventijd
159waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode ui

1½ teen

knoflook

1 zak

paprikamix

100 g

coburgerham

2½ tl

Euroma Original Spices by Jonnie Boer picadillo

800 g

limabonen in blik

600 g

cannellinibonen in blik

75 g

zongedroogde tomaten in olie

3

Tasty Tom trostomaten

1 el

traditionele olijfolie

8

meergranen tortillawraps

150 g

gemalen belegen geitenkaas 50+

300 g

salsasaus mild

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 40 cm)

Wraps gevuld met chili con carne: heerlijk uit de oven, onder een laag knapperige kaas.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de rode en gele paprika in repen en van de groene in blokjes. Snijd de ham in reepjes.

3

Verhit 3 el olie uit het potje zongedroogde tomaten in een pan met dikke bodem en bak de ui, knoflook en picadillo 5 min. op laag vuur tot de ui glazig is. Voeg de ham en groene paprika toe aan het uienmengsel en bak 5 min. mee. Laat ondertussen alle bonen uitlekken. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en de trostomaten in blokjes.

4

Voeg de bonen en tomaten toe aan het mengsel in de pan en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de rode en gele paprikarepen 6 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.

5

Vet de ovenschaal in met de rest van de olie. Verdeel de paprikarepen en chili con carne over de wraps. Rol de wraps op en leg ze in de ovenschaal. Strooi de kaas erover en bak ca. 15 min. in de oven. Serveer de enchilada’s met de salsasaus.

tip

combinatietipLekker met een salade van gemengde sla en kruidenvinaigrette.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.