bewaar
Zomerse chili con carne met Opperdoezers
Zomerse chili con carne met Opperdoezers
bewaar

Zomerse chili con carne met Opperdoezers

Deze seizoensaardappeltjes zijn gepoft heerlijk met chili en frisse crème fraîche.

25 min. bereiden
50 min. oventijd
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

Opperdoezer Ronde aardappelen

1

rode ui

1½ teen

knoflook

2½ tl

picadillo

100 g

Coburger ham

1

groene paprika

800 g

limabonen in blik

600 g

cannellinibonen in blik

75 g

zongedroogde tomaten in olie

3

Tasty Tom trostomaten

4

maiskolven

2

bosuien

200 g

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • grillpan

Deze seizoensaardappeltjes zijn gepoft heerlijk met chili en frisse crème fraîche.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2

Prik de aardappelen met een vork een paar keer in en omwikkel ze met aluminiumfolie. Pof in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar. Als je er met een vork makkelijk in kunt prikken, zijn ze gaar.

3

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 3 el olie uit het potje zongedroogde tomaten in een pan met dikke bodem. Bak de ui, knoflook en picadillo 5 min. op laag vuur tot de ui glazig is. Snijd de ham in reepjes en de paprika in kleine blokjes. Voeg de ham en paprika toe aan het uienmengsel en bak 5 min. mee.

4

Laat ondertussen alle bonen uitlekken. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en de trostomaten in blokjes. Voeg de bonen en tomaten toe aan het mengsel in de pan en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Doe ondertussen de maiskolven in een ruime pan met water en breng aan de kook. Laat op middelhoog vuur in 15 min. gaar worden. Laat uitlekken. Snijd de bosui in dunne ringetjes en meng met de crème fraîche. Voeg peper en eventueel zout toe.

6

Verhit de grillpan en gril de maiskolven rondom 5 min. Snijd de aardappelen aan de bovenkant open en schep er een lepel crème fraîche in. Serveer met de mais en chili.

tip

Aardappel poffen

Instructievideo - 01:01 min.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.