Opperdoezers met ansjovis-citroendressing van Hugo Kennis
bewaar
bewaar

Opperdoezers met ansjovis-citroendressing van Hugo Kennis

Opperdoezer Ronde wordt beschouwd als de parel onder de piepers. Hugo brengt ze op smaak met een ansjovis-citroendressing. Die combineert goed met de unieke smaak van de aardappel.

25 min. bereiden

Nutri-Score BWat is Nutri-Score?

5 ingrediënten

Aan de slag

Breng een pan ruim water aan de kook en kook de aardappelen met schil in 15-20 min. gaar. Giet af en laat droogstomen in een vergiet.

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil van de hele vrucht (per 4 personen) en pers de helft uit. Snijd de knoflook in flinterdunne plakjes. Giet de ansjovis af en bewaar de olie. Snijd de ansjovisfilets en de peterselie fijn.

Verhit de ansjovisolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ansjovisfilets en knoflook 2-3 min. Haal van het vuur en blus af met het citroensap. Roer het citroenrasp en de peterselie erdoor.

Schep de lauwwarme aardappelen om met de ansjovis-citroendressing en breng op smaak met peper.

combinatietipLekker met een bonensalade.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Opperdoezers met ansjovis-citroendressing van Hugo Kennis

Opperdoezer Ronde wordt beschouwd als de parel onder de piepers. Hugo brengt ze op smaak met een ansjovis-citroendressing. Die combineert goed met de unieke smaak van de aardappel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig