Geroosterde bleekselderij met ansjovis-citroendressing van Hugo Kennis
Geroosterde bleekselderij met ansjovis-citroendressing van Hugo Kennis
bewaar
bewaar

Geroosterde bleekselderij met ansjovis-citroendressing van Hugo Kennis

Voor dit gerecht roosterde Hugo een bleekselderij in zijn geheel. Hiermee laat hij zien dat deze veelzijdige groente het verrassend goed doet in de hoofdrol. Serveer de geroosterde bleekselderij met anjsovis-citroendressing.

1 uur bereiden
1 uur oventijd
zeer pittig
10waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd 1 cm van de bovenkant van de stronken bleekselderij, deze gebruik je niet. Halveer de stronken in de lengte en spoel af onder koud stromend water. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en rooster 55-60 min. in de oven tot zacht en lichtbruin.

2

Snijd ondertussen de helft van de rode peper in dunne ringen en snijd de rest fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de ansjovis, knoflook, de fijngesneden rode peper, het citroenrasp en -sap en ⅔ van de crème fraîche in het hakmolentje van de staafmixer en mix tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.

3

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten tot lichtbruin en knapperig. Laat op een bord afkoelen en hak grof. Snijd de peterselie fijn. Meng de hazelnoten, peterselie en rodepeperringen.

4

Schil de aardappelen en pastinaken en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 min. in ruim water gaar.

5

Giet de aardappel en pastinaak af. Stamp met de pureestamper tot een puree. Roer de rest van de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6

Verdeel de pastinaakpuree over platte borden en leg daarop de bleekselderij. Verdeel de dressing erover en bestrooi met het notenmengsel.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Geroosterde bleekselderij met ansjovis-citroendressing van Hugo Kennis

Voor dit gerecht roosterde Hugo een bleekselderij in zijn geheel. Hiermee laat hij zien dat deze veelzijdige groente het verrassend goed doet in de hoofdrol. Serveer de geroosterde bleekselderij met anjsovis-citroendressing.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig