bewaar
Opperdoezers met peterselieboter
Opperdoezers met peterselieboter
bewaar

Opperdoezers met peterselieboter

Omdat Opperdoezers van zichzelf al vol en romig smaken, heb je niet veel meer nodig dan een eenvoudige peterselieboter.

30 min. bereiden
5 min. wachten
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

Opperdoezer Ronde aardappelen

20 g

verse platte peterselie

75 g

ongezouten roomboter

1 tl

grof zeezout

Omdat Opperdoezers van zichzelf al vol en romig smaken, heb je niet veel meer nodig dan een eenvoudige peterselieboter.

Aan de slag

1

Boen de aardappelen schoon onder de kraan.Halveer ze en kook ze in water met zout in 20-25 min. gaar Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng de boter met het zeezout en de peterselie. Houd wat peterselie achter om te garneren.

2

Giet de aardappelen af. Meng de peterselieboter door de aardappelen en laat met de deksel op de pan nog 5 min. staan. Schep de aardappelen op een schaal, bestrooi met de rest van de peterselie en serveer direct.

tip

variatietipVervang de peterselie door fijngesneden dille.

combinatietipLekker bij gebakken vis