Opperdoezer Ronde met haringsalade en bieslooksaus
Een zomerse salade met warme Opperdoezers, gerookte haring en een frisse bieslookmayonaise.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg Opperdoezer Ronde aardappelen
- 1 ui
- 25 g verse bieslook
- 100 ml mayonaise
- 1 teen knoflook
- 2 el kraanwater
- 300 g romatomaten
- 250 g gesneden andijvie
- 300 g gerookte haringfilet
Advertentie
Bereiden
- Boen de aardappelen schoon onder de kraan en kook ze in water met zout in 20-25 min. gaar. Giet af. Snipper ondertussen de ui. Snijd de bieslook fijn. Doe in een kom en meng met de mayonaise. Pers de knoflook erboven. Voeg het water toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd de tomaten in blokjes en meng met de andijvie en enkele eetlepels bieslooksaus. Verwijder het vel van de haringfilets en verdeel in porties. Verdeel de salade over de borden. Snijd de aardappelen open en schep de rest van de bieslooksaus erin. Serveer met de haringfilets.
combinatietip:
Lekker met zoetzure augurkjes.

Ui snipperen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 445 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 53 g
-
vet 21 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 140 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Opperdoezer Ronde met haringsalade en bieslooksaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Opperdoezer Ronde met haringsalade en bieslooksaus
- 1 kg Opperdoezer Ronde aardappelen
Boen de aardappelen schoon onder de kraan en kook ze in water met zout in 20-25 min. gaar. Giet af.
- 1 ui
- 25 g verse bieslook
- 100 ml mayonaise
- 1 teen knoflook
- 2 el kraanwater
- 300 g romatomaten
- 250 g gesneden andijvie
- 300 g gerookte haringfilet
Snijd de tomaten in blokjes en meng met de andijvie en enkele eetlepels bieslooksaus. Verwijder het vel van de haringfilets en verdeel in porties.
Verdeel de salade over de borden. Snijd de aardappelen open en schep de rest van de bieslooksaus erin. Serveer met de haringfilets.
combinatietip:
Lekker met zoetzure augurkjes.