bewaar
Gepofte Opperdoezers met bietjes en geitenkaas
Gepofte Opperdoezers met bietjes en geitenkaas
bewaar

Gepofte Opperdoezers met bietjes en geitenkaas

Terug van weggeweest: de gepofte aardappel. Nu van de barbecue, met rucola en olijven.

1 uur bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

Opperdoezer Ronde aardappelen

4

rauwe rode bieten

4

rode uien

4

takjes rozemarijn

5 el

olijfolie extra vierge

20 g

verse platte peterselie

40 g

rucola

100 g

zongerijpte Taggia-olijven

125 g

geitenkaas naturel 45+

Dit heb je nodig

  • barbecue

Terug van weggeweest: de gepofte aardappel. Nu van de barbecue, met rucola en olijven.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan.

2

Wikkel de aardappelen en bieten elk in een stuk aluminiumfolie en leg ze in de hete kooltjes van de barbecue. Snijd de ongepelde uien kruislings in, maar niet helemaal door. Strooi in elke ui ½ tl rozemarijn en besprenkel met 2 el olijfolie. Keer regelmatig met een tang en leg de uien er na 10 min. bij. Controleer na 30 min. of alles gaar is door er met een mes in te prikken.

3

Verwijder de folie. Schil de bieten en snijd ze in parten. Snijd de aardappelen ook in parten en pak de uien uit. Snijd de peterselie fijn en houd wat achter ter garnering. Meng de rucola, aardappel, biet, ui, olijven, peterselie en de rest van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de achtergehouden peterselie.

bereidingstipHeb je geen barbecue? Gebruik dan de oven. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pof de aardappelen, bieten en uien 45 min. in de oven. De aardappelen kunnen met schil gegeten worden en net als de bieten in parten gesneden worden.

Gepofte Opperdoezers met bietjes en geitenkaas_Appversie.mp4

Instructievideo - 03:14 min.